Za osjećaj maksimalne ugode

Uz ovih 5 trikova vaši će ručnici dugo biti mekani, kao da su novi

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Nema potrebe za čestim kupovanjem

Kada nabavite nove ručnike, stvarno su super mekani i ekstra ugodni na dodir, ali samo je pitanje vremena kada će postati grubi i tanki, zar ne? Ne mora tako biti! Uz pravilnu njegu i tehnike pranja, svoje ručnike možete održati mekima i pahuljastima puno dulje. Dakle, ako želite sačuvati tu savršenu razinu mekoće, slijedite ove savjete kako bi vaši ručnici dulje trajali.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli @drtyglm



Nemojte do kraja ispuniti perilicu rublja


Ovo je dobar savjet za sve što želite oprati – jer preopterećenje perilice znači manje prostora za pomicanje vaše odjeće ili ručnika, izlaganje deterdžentu i stvarno čišćenje. Kako osigurati da vaša odjeća i ručnici imaju dovoljno mjesta za pravilno pranje? Napravite test s šakom. Ako možete staviti šaku između ruba bubnja perilice rublja i svoje odjeće, niste je previše napunili. Ali budući da su ručnici teži i upijaju više vode od odjeće, možda ćete htjeti prati s manjim punjenjem (napola punim bubnjem) kako biste smanjili opterećenost perilice od težine mokrih ručnika.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Batholog_Egypt (@bathology_egypt)



Perite ručnike same za sebe


Pranje ručnika zajedno s odjećom, plahtama ili drugim tkaninama može biti loše za druge stvari – a nije dobro ni za vaše ručnike. Tekstura vaših ručnika može ogrubjeti osjetljive tkanine i ostaviti mnogo dlačica i vlakana ručnika na vašoj odjeći. Budući da je za ručnike potrebno dulje vrijeme sušenja od većine odjeće, odjeću možete ostaviti u sušilici mnogo dulje nego što je potrebno. No, vaši se ručnici također mogu oštetiti pranjem s drugim predmetima – potrebna je samo jedna crvena košulja s hrpom bijelih ručnika da postanu ružičasti.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli حوله و پتو قشم︎︎ (@towel_qeshm)



Smanjite količinu deterdženta


Više nije bolje kada je u pitanju deterdžent za pranje rublja. Zapravo, korištenje previše deterdženta za pranje rublja zapravo može uzrokovati nakupljanje koje čini vaše ručnike grubima. Što bi vas moglo navesti da sljedeći put stavite više deterdženta—a to postaje začarani krug koji vodi do sve grubljih i grubljih ručnika!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli LMB (@l_m_bafna)



Koristite ocat, a ne omekšivač


Pomislili biste da bi omekšivač bio ključ za održavanje mekoće vaših ručnika, ali on zapravo ima prilično neželjene učinke na vaše ručnike. Naime, omekšivač prekriva vlakna i sprječava da se ručnici očiste. Umjesto toga, preporučuje se korištenje četvrtine šalice octa tijekom ciklusa ispiranja kako bi se uklonio višak deterdženta i vaši ručnici bili malo mekši i pahuljastiji.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Zawadi Home (@zawadi_home)



Sušite na zraku


Čak i na najblažim postavkama, vaša sušilica može povećati istrošenost vaših ručnika, što dovodi do kraćeg životnog vijeka prije nego što se pohabaju i izgube mekoću. Stoga je najbolja opcija ona najstaromodnija – objesite ih i neka se posuše prirodnim putem!