Ponikve

Krčka reciklažna dvorišta tijekom listopada rade u “prijelaznom” rasporedu

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić



Iz otočnog komunalnog društva Ponikve eko otok Krk otočanima i povremenim stanovnicima tog kvarnerskog otoka upućena je obavijest da će tijekom listopada sva otočna reciklažna dvorišta raditi u ponešto izmijenjenom, “prijelaznom” odnosno posezonskom rasporedu.


Reciklažna će dvorišta tijekom cijelog ovog mjeseca za zbrinjavanje otpada svima tako raspoloživa biti ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom, u vremenu od 9 do 17 sati, a sve u namjeri da usluga odlaganja otpada bude što dostupnija i prilagođenija dnevnim obvezama korisnika. Za državne praznike reciklažna dvorišta su zatvorena.


Komunalci su pri tom podsjetili i da se na spomenutim komunalnim kompleksima raspoređenim u svim krčkim jedinicama lokalne samouprave odlagati mogu predmeti predmeti kao što su stari namještaj i madraci, električni i elektronički otpad ali i veće količine zelenoga otpada, željezo, lim i drugi metali, sanitarije i stara stolarija, veći plastični komadi poput kanistara ili dječjih igračaka, tesktil, i obuća, ogledala, prozorska i automobilska stakla te opasni otpad poput baterija, akumulatora, otpadnih ulja, boja i lakova.