Frane Žanić

Predsjednik HOS-a o žalbi ŽOK Drenove: “Nema potrebe za takvim stvarima ako institucije rade svoj posao”

Katarina Blažević

Frane Žanić/Foto PIXSELL

Frane Žanić/Foto PIXSELL

Mislim da je tu jedini problem neka regionalna netrpeljivost klubova, a ne određeni propust u registraciji - rekao je Žanić



RIJEKA  Odbojkašice Rijeke još su uvijek na čekanju i ne znaju hoće li u subotu u Zagrebu protiv Olimpika odigrati utakmicu drugoga kola Prve lige. Naime, žalba Drenove zbog registracije njihovih donedavnih pet igračica koje su prešle u riječki klub još uvijek nije stigla do Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza o čijoj odluci ovisi sudbina Rijeke.


– To je normalna proceduralna stvar. Žalba u ovome trenutku još nije stigla do Upravnog odbora, već je kod našeg registracijskog tijela. Ali, ja sam siguran da Velimir Liverić i registracijsko tijelo Odbojkaškog saveza PGŽ-a ne bi napravili ništa protiv pravilnika i da ne bi pogodovali niti jednom klubu. Klub ima pravo na žalbu, ali nema potrebe za takvim stvarima ako postoje institucije koje rade svoj posao. Mislim da je tu jedini problem neka regionalna netrpeljivost klubova, a ne određeni propust u registraciji – poručio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić, dodavši da Upravni odbor odluku može donijeti isti dan kada zaprimi žalbu. No, dotad Rijeka ne može računati na donedavne igračice Drenove, odnosno nema dovoljan igrački kadar s kojim bi se mogla natjecati, što znači da će biti primorana tražiti novu odgodu prvenstvene utakmice i drugi put odgoditi svoj početak natjecanja u Prvoj ligi.


Rijeka je odgodila i prvo kolo protiv Sinja, a sve zbog žalbe susjeda iz Drenove koje su ugovor sa svojim donedavnim klubom imale do 18. rujna. Prijelazni rok trajao je do 15. rujna, klub s Trsata je 13. rujna poštom poslao zahtjeve za registraciju igračica, koji su do Odbojkaškog saveza PGŽ-a stigli tek 19. rujna, kada su Rijeku iz Županijskog saveza obavijestili da dokumentacija nije potpuna jer nedostaju ispisnice igračica. Igračicama je dan ranije istekao ugovor s Drenovom pa je Rijeka ubrzo nakon zahtjeva Županijskog saveza dostavila izjave igračica u kojima stoji da su slobodne i da više nemaju ugovor sa svojim donedavnim klubom.




Zbog toga se Drenova prvo žalila Odboru za registraciju HOS-a, koji je žalbu odbacio i potvrdio odluku Velimira Liverića i Županijskog odbojkaškog saveza, a onda i Upravnom odboru HOS-a, koji će odluku donijeti čim zaprimi žalbu.