Radovi

Započela izgradnja treće prometne trake prema trajektnom pristaništu Merag

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković



Započeli su radovi na izgradnji treće prometne trake prema trajektnom pristaništu Merag, a ovog puta izostalo je uobičajeno svečano obilježavanje početka radova s posjetom državnih dužnosnika.


Ugovor za ove radove potpisali su još u travnju predstavnici Hrvatskih cesta kao investitora i građevinskog poduzeća Krk koji je izvođač 4 milijuna eura vrijedne investicije, u prisustvu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića te gradonačelnika Cresa Marina Gregorovića


. Silvana Sorić, rukovoditeljica riječke ispostave Hrvatskih cesta, već je tada najavila da će se zbog zahtjevnosti 1600 metara duge dionice i zbog toga što se radi o jedinom pristupu vrlo frekventnom trajektnom pristaništu s radovima započeti nakon turističke sezone.




Isto je ponovio ministar Butković za vrijeme posjeta otoku u srpnju ove godine, kad je završena rekonstrukcija državne ceste od Porozine do Dragozetića.


Tom je prilikom najavio da će se do kraja ove godine, uz radove prema Mergu, započeti i s rekonstrukcijom dionice državne ceste D100 od križanja za Beli do Predošćice u dužini od četiri kilometra.