Listopad

Gradska knjižnica Opatija poziva na redovite programe i usluge koje pružaju korisnicima

Aleksandra Kućel Ilić



S dolaskom jeseni, a u iščekivanju Mjeseca hrvatske knjige iz Gradske knjižnice Opatija predstavili su i pozvali na redovite programe i usluge koje pružaju svojim korisnicima.


Tako primjerice u mjesecu listopadu na Dječjem odjelu “Halugica” započinju “Pričaonice i kreativne radionice petkom popodne u pet i pol”, namijenjene djeci uzrasta od 5 do 8 godina.


Pričaonicama i kreativnim radionicama razvija se mašta, vježba grafomotorika, djeca se druže i razvijaju ljubav prema slikovnici što je osnova za razvoj ljubavi prema knjizi i stjecanju čitateljskih navika, a održavaju se petkom u 17.30 sati počevši od 11. listopada.




Za mališane uzrasta od 5 do 10 godina koji žele upoznati francuski jezik i kulturu osmišljeno je rano učenje francuskog jezika kroz igru i glazbu.


Kreativne radionice francuskog jezika održavat će se svake druge subote na Dječjem odjelu “Halugica” u 10 sati počevši od 12. listopada.


– Odrasle ljubitelje književnosti pozivamo da se pridruže Čitateljskom klubu Gradske knjižnice. S dobrom knjigom, u još boljem društvu i šalicom čaja u ruci družimo se svake posljednje srijede u mjesecu.


Prvi susret održat će se 9. listopada u 18 sati – poručili su iz opatijske knjižnice i čitaonice.