Krk

Irena Žic-Orlić imenovana ravnateljicom Dječjeg vrtića Katarina Frankopan

Mladen Trinajstić

Irena Žic-Orlić / Foto Mladen Trinajstić

Irena Žic-Orlić / Foto Mladen Trinajstić



Tijekom razmatranja tema Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, na ovotjednom je kolegiju krčki gradonačelnik Darijo Vasilić prihvatio prijedlog Odluke o imenovanju ravnateljice predškolske ustanove Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk.


Time je ravnateljicom na novi, petogodišnji mandat imenovana Irena Žic-Orlić iz Punta, sveučilišna magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, s time da joj mandat započinje teći od 20. prosinca ove godine.


Naime, temeljem Zakona o ustanovama, Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju te Statuta Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, Upravno vijeće spomenute sveootočne ustaove predškolskog odgoja kojoj je formalni osnivač Grad Krk još je u srpnju ove godine donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja odnosno ravnateljice.




Natječaj je bio otvoren između 16. i 26. kolovoza, a prilikom otvaranja natječajne dokumentacije utvrđeno je da je pravovremeno zaprimljena samo jedna prijava koja ispunjava sve natječajem propisane uvjete, i to ona prethodno spomenute kandidatkinje.


Upravno vijeće Dječjeg vrtića Katarina Frankopan tako je već početkom rujna utvrdilo prijedlog odluke da se za ravnateljicu ustanove imenuje upravo Irena Žic-Orlić, “nova-stara” ravnateljica koja je podsjetimo, na čelnom mjestu te odgojne ustanove već dugi niz godina.


Prema Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, u dječjem vrtiću u kojem je osnivač jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ravnatelja/icu imenuje izvršno tijelo osnivača, a na prijedlog Upravnog vijeća ustanove.


Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk, podsjetimo, javna je predškolska ustanova čiji je osnivač Grad Krk, a suosnivačka prava dijele sve općine otoka Krka: Općina Omišalj, Općina Malinska- Dubašnica, Općina Punat, Općina Vrbnik, Općina Baška i Općina Dobrinj.


U vrtiću se ostvaruju redoviti programi njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece rane i predškolske dobi.


Spomenuta je ustanova osnovni nositelj programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području cijelog otoka Krka. Djeluje na ukupno jedanaest lokacija te se u svakom vrtiću pri tom ostvaruje cjelodnevni, desetsatni primarni program.


Matični vrtić, u kojem je smještena i uprava vrtića, nalazi se u Krku, a osim ondje, odgojni se programi još provode i u deset područnih vrtića koji su smješteni u gradu Krku, Omišlju, Njivicama, Malinskoj, Vrhu, Puntu, Vrbniku, Baški, Polju i Milohnićima.