Dojmovi Pilčića

Kapetan Grobničana: “Igramo dobro, ali ne osvajamo bodove. Sve je to nogomet”

Ivan Volarić

GROBNIČKA REALNOST - Dražen Pilčić/Foto NK GROBNIČAN

GROBNIČKA REALNOST - Dražen Pilčić/Foto NK GROBNIČAN

Razloge oscilacija nije teško pronaći. Grobničan je ponovno pomladio ionako mladu momčad.



RIJEKA Četiri poraza i dvije pobjede učinak je nogometaša Grobničana nakon šest odigranih kola SuperSport Druge NL. Grobničani su prošle subote u završnici utakmice doživjeli domaći poraz od Kustošije, jedan u nizu koji je mogao po igri i šansama završiti drugačije. Kao da se mlada Stilinovićeva momčad ove sezone pretplatila na frustrirajuće i šokatne poraze doživljene uglavnom u samom finišu utakmica.


– Izgleda da nas to prati od prve utakmice u Pločama pa do posljednje s Kustošijom – govori Dražen Pilčić, kapetan Grobničana, najiskusniji igrač i dugogodišnji najbolji klupski strijelac. – Igramo dobro, ali ne osvajamo bodove. Vjerujem da će nam se to negdje vratiti, kao na primjer, protiv Hrvatskog dragovoljca, kada smo dobili utakmicu, iako smo odigrali vjerojatno najslabiju partiju ove sezone. Sve je to nogomet, lopta ti negdje uzme, a negdje vrati. Nadam se da ćemo negdje naplatiti sve te dobre igre.


Razloge oscilacija nije teško pronaći. Grobničan je ponovno pomladio ionako mladu momčad. Trener Stilinović nakon odlazaka stožernih igrača svake godine praktički kreće od nule.




– Kada god se slaže nova momčad, treba vremena da se igrači upoznaju i da se neke stvari poslože. Ljetos nam je stigao Dino Dukađin, koji se stvarno dobro uklopio i pokazao da je pojačanje. Meni je pritom olakšao posao u tom golgeterskom dijelu. Ja sam ionako već pomalo za mirovinu, ha, ha… Što se ostalih igrača tiče, dovedeni su uglavnom mladi igrači. Međutim, to nije samo slučaj s nama, već i s ostalima klubovima. Pravilo s četiri mlađa igrača s kojima se mora početi i završiti utakmica natjerala je sve klubove na pomlađivanje. Mislim da je to forsiranje mladih dobro za ligu i za naš nogomet – nastavio je Pilčić, koji zvuči mirno i staloženo, iako početak sezone daje naslutiti da će se Grobničan i treće sezone zaredom boriti za ostanak u Drugoj NL.


– Već mi je pomalo postalo normalno da smo tu gdje jesmo. Svjesni smo našeg budžeta i svega ostalog. Moram pohvaliti ljude koji brinu o našem travnjaku. Teren nam je napokon odličan. To je pozitivna stvar. A što se tiče rezultata… Navikli smo da budemo tu gdje jesmo i na tu našu mladost. Nije slučajno da smo pobijedili protiv Hrvatskog dragovoljca i Radnika, u dvjema utakmicama u kojima nismo napravili početničke pogreške. U svim ostalim susretima bili smo blizu, ali smo platili ceh pogreškama. Međutim, i druge ekipe će imati takvih problema. Izdvojio bih Segestu i Mladost Ždralove, a svi ostali su tu negdje.


Pilčić je spomenuo odlazak u mirovinu, iako njegovi vršnjaci, Weitzer i Tadejević, nose Opatiju i Orijent. I to u višem rangu natjecanja.


– Weitzer se očito malo odmorio u Halubjanu pa mu sada odgovara igranje u dva ranga više, ha, ha… Drago mi je zbog njih, to su dečki iz moje generacije iz omladinskog pogona Rijeke. Vidi se da je to kvaliteta i da je održavaju i u tom rangu natjecanja. Svaka im čast – rekao je Pilčić.