Prijem

Čelnici Grada Rijeke se zahvalili umirovljenim učiteljima i odgojiteljima

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Zahvaljujući im se na radu, entuzijazmu i predanoj karijeri koja je sada iza njih, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je novim umirovljenicima poželio da u mirovini ne miruju



Poziv učitelja uvelike utječe na oblikovanje šire društvene zajednice, istaknuo je riječki gradonačelnik Marko Filipović na današnjem prijemu za umirovljene odgojno-obrazovne djelatnike koji se svake godine organizira u povodu Svjetskog dana učitelja.


Zahvaljujući im se na radu, entuzijazmu i predanoj karijeri koja je iza njih, gradonačelnik je novim umirovljenicima poželio da u mirovini ne miruju.


– Želim vam aktivnu i ispunjenu mirovinu te da se posvetite svemu onome čemu se niste imali vremena posvetiti dok ste bili u radnom odnosu.




Nadam se da ćete uživati u novim životnim obvezama. Generacije Riječana upijale su od vas znanje koje ste im desetljećima prenosili, bilo u sustavu osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja ili predškolskog odgoja i obrazovanja.


Mislim da je za učitelja najljepše kada šetajući gradom sretne bivše učenike koji su izrasli u odgovorne sugrađane koji doprinose razvoju Rijeke.


Tom razvoju pridonijeli ste i vi vašim trudom, poručio je Filipović umirovljenim prosvjetnim djelatnicima.


U posljednjih godinu dana iz riječkih osnovnih škola i dječjih vrtića u mirovinu su otišli: Maja Tonković iz OŠ Brajda, Jasna Citković, Lolita Kocijančić i Valter Kocijančić iz OŠ Centar, Snježana Burić i Vesna Raspolić iz OŠ Eugena Kumičića, Đurđica Zoretić, Ivan Štimac, Majda Dobovičnik i Denijal Ibrić iz OŠ “Fran Franković”, Višnja Dovolić i Viviana Perić iz OŠ Gelsi, Bojana Matešin iz OŠ Gornja Vežica, Slavica Sučić iz OŠ Ivana Zajca, Dušan Reš iz OŠ Kozala, Marina Vranković iz OŠ “Nikola Tesla”, Slavica Rumora iz OŠ Pećine, Dušan Reš iz OŠ Pehlin, Đurđica Trbović, Jasminka Jandrić i Alčeo Spetić iz OŠ Srdoči, Zoran Mijanović, Ella Veselin, Kate M. Foley i pok. Botir Ohundadjev iz OŠ Vežica, Marijanka Bajsar Pavlović iz OŠ Zamet, Vesna Slavuj iz Centra za autizam, Vlasta Lukeš, Marica Ažić Martić i Rajka Švrgulja iz Centra za odgoj i obrazovanje, djelatnice Dječjeg vrtića Rijeka Snježana Sekulić, Davorka Guštin, Snježana Logar, Jasminka Borović, Dajana Kostešić, Gordana Kožul, Danijela Smojver i Vesna Žugaj, te Jadranka Pitinac iz Dječjeg vrtića Sušak, Biljana Bertić iz Dječjeg vrtića More i Marino Čikeš iz Doma mladih.