Svečana sjednica

Obilježena 60. godišnjica OŠ Ivana Rabljanina

Lucian Borić

Foto Lucian Borić

Foto Lucian Borić



Svečanom sjednicom učiteljskoga vijeća, danas je obilježena 60. godišnjica OŠ Ivana Rabljanina.


Na svečanoj sjednici našli su se brojni uzvanici, među kojima i županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, te načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc, kao i nekadašnji profesori koji su u ovoj školi generacije i generacije učili i odgajali.





Nakon uvodnog intoniranja himne, uvodnim, pozdravnim govorom, prisutnima se obratila ravnateljica Anamari Šarin, naglasivši kako su škole temelj svake zajednice, koje osnažuju mlade naraštaje pripremajući ih za budućnost.


Spomenula je i zašto se danas obilježava 60 godina škole, te se posebno zahvalila umirovljenim djelatnicima ove škole, kao i Županiji, Gradu Rabu i Općini Lopar.


Ovu svečanu sjednicu svojim nastupima je upriličio školski pjevački zbor, polaznice Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Područnog odjela Rab Mara Španjol i Vana Debelić, te rapski glazbenik Dino Guščić, kao i najmlađi folkloraši koji su izveli rapski tanac. Svečanu sjednicu moderirala je Gordana Ćuk-Ribarić.



Gradonačelnik Grada Raba, Nikola Grgurić, stavio je naglasak na nedavno proširenje zgrade MŠ-a, čime je omogućen jednosmjenski rad i slobodno popodnevno vrijeme za djecu koje sada mogu iskoristiti za brojne aktivnosti.


Čestitao je školi 60 godina, te najavio kako vjeruje da će se zajedničkim snagama i dalje nastaviti unaprjeđivati školstvo na otoku Rabu.


Načelnik Zdenko Jakuc također je pozdravio sve prisutne, spomenuo je kako se u ovoj školi lijepo osjeća, te da su se u njoj brojne stvari u ovih 60 godina promijenile.



Naglasio je da o svim daljnjim programima ove škole će ravnateljica i stručno osoblje promišljati, te da će Općina Lopar, ako gdje može sudjelovati, i dalje biti na raspolaganju ovoj školi.



Županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin istaknula je kako će se Županija, kao osnivač, truditi unaprijediti uvjete školovanja na području PGŽ-a, te zahvalila gradonačelniku Grguriću i načelniku Jakucu na odličnoj suradnji.



Čestitala je 60. obljetnicu škole, te nadodala i da je škola mjesto kamo se stvaraju uspomene.


Mona Othman pročitala je poneke crtice o povijesti školstva na otoku Rabu, koje je pripremio prof. povijesti Lucian Borić. Nakon svečane sjednice, uslijedilo je i druženje uz zakusku.