Festival

TZ Crikvenice osvojila dvije nagrade na TEF-u

Robert Šimonović

Foto Milan Đekić

Foto Milan Đekić



Na međunarodnom Festivalu turističkog i etno filma – TEF 2024., održanom u Krku u okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica Grada Crikvenice osvojila je dvije nagrade.


Jedna je u kategoriji “glazbeni spot” za najbolji prikaz manifestacije, a druga za najbolju autorsku glazbu vezano za projekt “Moja mala kala”.


– Izuzetno sam ponosna na projekt “Moja mala kala” koji je osmišljen lanjske godine i za koji smo odmah znali da trebamo napraviti nešto posebno, i u ovom smislu snimanja videa, a kasnije i prezentacije projekta.




Sretni smo jer nam je to uspjelo iz prve. Nadovezali smo se na staru pjesmu iz 60-ih, autora Marijana Margitića, koja je izvanredna i koja je 1966. godine osvojila drugo mjesto na Festivalu MIK.


Drago mi je što je upravo autorska glazba nagrađena, ali i cijeli prikaz manifestacije jer je video vjerodostojno prenio srž i atmosferu crikveničkih kala.


Glazba i video su spojili dva različita vremena Crikvenice, u razmaku od gotovo šest desetljeća, iz ropotarnice povijesti izvukli ovu predivnu melodiju i opet je aktualizirali, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biodnić pri preuzimanju nagrade.


Zadovoljan je bio i snimatelj nagrađenog videa za TZG Crikvenice.


– Oduševljen sam nagradom i zahvalan TZG-u Crikvenice što mi je pružila još jednu priliku za suradnju”, rekao je Marino Klement.


Organizatori TEF festivala su Udruga Tragom hrvatske baštine i Turistička zajednica Grada Krka, a festival je ujedno dio IGCAT-e (Međunarodnog instituta za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam), čime je svrstan na listu renomiranih filmskih festivala.


Uz sam festivalski program, sudionici su uživali i u prigodnoj ponudi autohtonih proizvoda koje su ponudili krčki OPG-ovi te tako dali dodatnu vrijednost festivalu.