Dani maslina

U Puntu prodajna prezentacija alata za berbu maslina

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić



U sklopu manifestacije Dani maslina koja se već tradicionalno, ususret periodu berbe plodova te mediteranske poljoprivredne kulture upriličuje u Puntu, najvećem krčkom maslinarskom središtu, i ove će se godine upriličiti prodajna prezentacija alata za berbu maslina.


Prodajna će izložba, doznajemo od Branka Karabaića, direktora Turističke zajednice Općine Punat, održati u suradnji s tvrtkom Entrada, specijaliziranom za ponudu te vrste poljoprivrednih alata i pomagala.


Svi koji žele obnoviti svoje alate i pravovremeno se pripremiti za predstojeću berbu od organizatora i domaćina ovog sajma pozvani su priključiti se prezentacijama koje će se održati u subotu 5. listopada, na prostoru parkirališta ispred ulaza u uljaru Punat, i to s početkom od 9.30 sati, kaže nam Karabaić.




Doznali smo i da će u toj prigodi puntasrki ali i svi ostali maslinari imati priliku upoznati se s novitetima u domeni programa akumulatorskih škara za rezidbu, tresača maslina i drugih alata i opreme.


Predstavljen će biti kompletan asortiman renomiranog proizvođača Campagnola, kao i najkvalitetniji eko tresači “Alice Eco” i “Alice Premium”.


Tresače i alate moći će se kupiti na samom sajmu, ističe čelnik spomenute ustanove u turizmu koja ovaj sajmeni program organizira u suradnji s članovima Udruge maslinara “Naška” Punat.