Obavijest

Grad Krk prikuplja prijave za dodjelu stipendija srednjoškolcima

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić



Po već ustaljenoj praksi, iz krčke Gradske uprave ovih je dana javnosti upućena obavijest da je krenuo postupak prikupljanja prijava na natječaj za dodjelu stipendija učenicima za ovu, nedavno startalu školsku godinu.


Sve do 21. listopada svi srednjoškolci i srednjoškolke koje udovoljavaju propozicijama tog natječajnog postupka pozvani su nadležnima dostaviti propisanu dokumentaciju kojom će se pravo na novčanu potporu iz proračuna Grada Krka moći ostvariti na temelju školskog uspjeha ali i pohađanja nastavnih programa za deficitarna zanimanja.


Visina stipendije utvrđena je u mjesečnom iznosu od 120 eura, prezentirano nam je jučer od predstavnika nadležnih Gradskih službi koje provode taj natječaj.




Pravo prijave na natječaj za dodjelu stipendija u nastavnoj godini 2024/2025. imaju redoviti učenici drugog, trećeg ili četvrtog razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj (ne stariji od 20 godina) koji ispunjavaju uvjet da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Krka, s prosjekom ocjena u svim prethodnim razredima te škole od najmanje 4,5.


Spomenuti ocjenovni prosjek ne vrijedi za potencijalne korisnike stipendija za deficitarna zanimanja, za koje je, uz sve ostale istovjetne uvjete, propisan i nešto niži ocjenovni prag – od najmanje 3,5.


“Deficitarci” pri tom moraju pohađati programe za stjecanje zvanja koje se smatra deficitarnim zanimanjem propisanim važećom, sredinom ovog mjeseca donesenom Odlukom o deficitarnim zanimanjima na području Grada.


Prijavitelj za dodjelu stipendija moći će, naravno, ostvariti pravo na stipendiju samo na temelju jednog natječajnog kriterija, a na Gradsku stipendijsku potporu neće moći računati one srednjoškolke i srednjoškolci koji u okviru istog stupnja obrazovanja primaju stipendiju, potporu ili sličan oblik pomoći od istog ili nekog drugog isplatitelja.


Stipendiju neće moći dobiti niti učenici koji su tijekom školovanja ponavljali godinu. O rezultatima natječaja svi će pristupnici biti obaviješteni u roku od 30 dana po zaključenju natječaja koji će brojnim nadarenim mladim Krčankama i Krčanima nemale financijske odnosno stipendijske potpore osigurati tijekom predstojećih devet mjeseci.


Za sve dodatne informacije o ovom natječaju i eventualna pojašnjenja svi zaintersirani srednjoškolci i njihovi roditelji mogu se predstavnicima Grada Krka obratiti na adresu elektroničke pošte: [email protected] ili putem telefona na 051/401-120.