Goranski književnik

Davor Grgurić predstavio zbirku stihova “Kamov bi nam zamjerio štošta” izvan zavičajnih okvira

Marinko Krmpotić



Svoju novu zbirku stihova naslovljenu “Kamov bi nam zamjerio štošta” goranski je književnik Davor Grgurić krajem ljeta i početkom jeseni predstavio van svojih i zavičajnih okvira znamenitog riječkog književnika.


Prvo takvo predstavljanje održano je u Kulturno-povijesnom centru u Sisku i to u organizaciji ogranka Matice hrvatske Sisak i sisačko-moslavačkog ogranka Društva hrvatskih književnika.


Program je vodio književnik Siniša Matasović, predsjednik sisačko-moslavačkog ogranka DHK, koji je s Grgurićem razgovarao o spomenutoj zbirci ali i dosadašnjim knjigama i kulturnim projektima koje ovaj autor godinama osmišljava i vodi u Gorskom kotaru i Rijeci.




Potom su u Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci održani 35. Pjesnički susreti, jedna od najstarijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj (utemeljena 1986. u Vinkovcima), u organizaciji Općinske narodne knjižnice Drenovci, Društvo hrvatskih književnika i udruge Duhovno hrašće iz Drenovaca.


U sklopu tog značajnog književnog događaja među šestero ovogodišnjih gostiju književnika koji su publici čitali svoju poeziju nastupio je i Davor Grgurić predstavivši svoju novu zbirku poezije koja je u velikoj mjeri vezana uz lik i djelo riječkog poete Janka Polića Kamova.