Ska i reggae na Jabukovcu

Uz ska velikane The Toasters, slovenski The Homegrowns donose zvuk Jamajke u klub DVAOSAM

P. N.

Osim novih pjesama, The Toasters će izvesti i svoje brojne ska hitove, kojima su zarazili cijeli svijet. Ova turneja slavi 43 godine The Toasters u ska vodama, bend je aktivan otkako je 1981. osnovan u New Yorku



Ska velikani The Toasters vraćaju se u Zagreb, njihov koncert zakazan je za utorak 22. listopada u klubu DVA OSAM na Jabukovcu. Gosti iz Slovenije, The Homegrowns, pridružuju se Toastersima kao predgrupa na zagrebačkom koncertu. Domaća publika mogla ih je čuti na prvom izdanju Sea Sound Festivala, ovog ljeta na Martinskoj, a organski zvuk The Homegrowns idealno će se uklopiti u večer kada u DVA OSAM dolaze ska velikani The Toasters.


The Toasters su ponovno na turneji te se vraćaju u Zagreb, tu će predstaviti i svoj najnoviji album “Men In Underwear”, objavljen ove godine za izdavačku kuću Mad Butcher Records. Osim novih pjesama, The Toasters će izvesti i svoje brojne ska hitove, kojima su zarazili cijeli svijet. Ova turneja slavi 43 godine The Toasters u ska vodama, bend je aktivan otkako je 1981. osnovan u New Yorku. Postava benda, koja se predstavlja na novom albumu, sastoji se od Bucketa (gitara/vokal), Borisa Maninveldta (bubnjevi), DJ Heinstre (saksofon), Adriena Le Mieuxa (bas) i Tima Duwela (trombon).


The Homegrowns je deveteročlani bend iz Slovenije, opisuju se kao stalno evoluirajući jamajčanski glazbeni projekt s korijenima u uspavanom gradiću Radeče i granama diljem Slovenije. Prve klice projekta datiraju iz prosinca 2019. godine, kada je warmup riddim bend pratio MC Krebla, Harisa Piltona i Tadi Mana. Krajem 2020. godine, originalni trio iz Radeča počeo je snimati materijal, nakon snimljenih singlova i službene formacije, 2023. im je postala prekretnica te im je donijela pregršt nastupa po Sloveniji. Bend prvenstveno stvara originalnu glazbu u mnogim stilovima jamajkanske glazbe sa slovenskim i engleskim tekstovima, zajedno s osobnim glazbenim ukusom svakog člana benda, što začinjava tradicionalni i autentični jamajčanski zvuk benda.


The Homegrowns



Cijena ulaznica je vrlo povoljno, do četvrtka 3. listopada mogu se dobiti po cijeni od 12 eura, kad se u prodaju pušta drugi kontingent po 15 eura, a nakon toga i na dan koncerta, ukoliko ih još bude, ulaznice će koštati 20 eura. Mogu se nabaviti na stranici DVAOSAM kluba, ili u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.