AI olakšava!

Evo kako na zabavan način možete koristiti umjetnu inteligenciju

Lucija Sučić

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Ipak, ako znamo kako koristiti umjetnu inteligenciju, to nije stvar koje se treba plašiti, već uživati u korisnosti koju nam pruža

Zasigurno ste do sada čuli za ChatGPT, internetsku alatku kojoj se kao nadimak već odavno etablirala “umjetna inteligencija”.


Otkako se pojavio, bilo je svakakvih priča vezanih uz umjetnu inteligenciju, od toga da će ukrasti brojne poslove pa do situacije da se za potragu odgovora na pitanja koristio više nego Google.


Ipak, ako znamo kako koristiti umjetnu inteligenciju, to nije stvar koje se treba plašiti, već uživati u korisnosti koju nam pruža. U nastavku teksta donosimo neke zabavne ideje kako ga možete maksimalno iskoristiti, i to na istovremeno zabavan i koristan način!


Naučite strani jezik


Postoji mnogo aplikacija za učenje jezika, ali AI također možete koristiti upravo za to.


Pomoću ovog alata možete personalizirati svoje razgovore na temelju svoje razine znanja, ciljeva i interesa, a ako razgovarate s računalom, nema pritiska od osude ili posramljivanja zbog krivo izgovorene ili napisane riječi. Dosta zgodno.



Pronađite recepte


Svi smo svjesni koliko dosadno i monotono postaje jesti iste obroke svaki dan i koliko god želimo probati nešto novo, ideja jednostavno fali.


Stoga, ako želite u kuhinji napraviti nešto drugačije i kreativno, možete staviti upit koji će vam dati ideje za jednostavne recepte.



Prilagodite životopis


Još jedna zgodna stvar koju možete učiniti s AI-em je prilagoditi životopis i motivacijsko pismo za posao na koji se prijavljujete.



Isplanirajte odmor


Želite spakirati kofere i krenuti u avanturu, ali vam se ne da raditi plan puta? Recite ChatGPT-u gdje želite ići i zatražite prijedloge o najboljim stvarima koje možete učiniti, vidjeti i jesti na toj lokaciji.


Upišite kamo želite ići, koliko dugo planirate ostati, svoj budžet i sve specifične aktivnosti ili znamenitosti koje vas zanimaju. Što više informacija možete pružiti, to će vam AI bolje pomoći u planiranju izleta.



Ideje za darove


Bilo da se radi o rođendanu, godišnjici ili nekoj drugoj prigodi, teško se ponekad dosjetiti fora poklona.


I tu vam AI može pomoći dajući vam kreativne ideje za darove! Dodajte u upit nekoliko detalja o osobi kako biste dobili personalizirane ideje.



Izradite plan vježbanja


(P)ostati fit zadatak je za sebe, a ako ne želite u ovom trenu plaćati treninge ili aplikacije, AI može stvoriti rutinu vježbanja prema vašim željama.



Partner za debatu


Trebate vježbati neki govor ili vam treba netko kome ćete “bacati” ideje i teze? Opet, AI tu dolazi kao naručen.


To je jedan od najboljih načina korištenja za poboljšanje vaših govorničkih vještina, koje možete “brusiti” u miru prije nastupa.