Ludilo

Autom udario u policijsko vozilo koje se odbilo i udarilo u drugo, a šakom i nogom policajca. Svladali ga

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Vozač i jedan policijski službenik su lakše ozlijeđeni



Zbog sumnje u kazneno djelo Dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom i Napad na službenu osobu, policijski su službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom.


Osumnjičeni je oko 10.20 sati, na petrinjskom području u mjestu Župić, po uočavanju zaustavljenih službenih vozila na kolniku i policijskih službenika koji su se nalazili pored vozila zbog obavljanja očevida prometne nesreće, automobilom sisačkih registracija prešao na suprotnu prometnu traku te se nastavio kretati prema policijskim službenicima koji su se uspjeli udaljiti, nakon čega je udario u službeno vozilo.


Uslijed udarca službeno vozilo je udarilo u drugo službeno vozilo, koje je također bilo zaustavljeno na kolniku zbog očevida prometne nesreće.




Tijekom postupanja policije, osumnjičeni je pružao aktivni otpor i tom prilikom šakom i nogom udario policijskog službenika.


Uz uporabu sredstva prisile je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje.


U ovom događaju vozač i jedan policijski službenik su lakše ozlijeđeni.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je zbog navedenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.