Teške teme

Frenkie i Krešo Bengalka izdali angažiranu “Viva La Palestina”

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Snažna antiratna poruka



Bosanskohercegovački reper Frenkie udružio je snage s kolegom iz Splita Krešom Bengalkom kako bi pjesmom »Viva La Palestina« poslali snažnu antiratnu poruku i iskazali podršku narodu Palestine.


Glazbenici koji su poznati po tome da često kroz glazbu obrađuju društvene teme, surađivali su i ranije, a sada su pjesmom odlučili progovoriti o trenutačnom sukobu na Bliskom istoku. »Viva La Palestina« je moćna pjesma od koje će se slušatelj naježiti, i potvrda da domaći reperi još imaju empatiju za druge i da su spremni obrađivati »teške teme«.


»Nakon holokausta smo rekli nikad više, a onda Vukovar i od granata kiše…« upečatljivi su stihovi kojima Frenkie otvara pjesmu da bi na kraju Krešo poentirao: »Kažu povijest se ponavlja, ali u drugom dresu, sotona pleše kad bolnice s ranjenima raznesu…« Publika će pjesmu moći uživo poslušati ovog petka kada Frenkie, Kontra & Indigo dolaze na splitski festival urbane kulture xSTatic gdje će uz svoje starije hitove Frenkie predstaviti i stvari s aktualnog, desetog studijskog izdanja »Manifest«.