»ZNANJE ZA SVE«

Grad Crikvenica nastavlja sufinancirati rad pomoćnika u nastavi u osnovnim školama

Robert Šimonović

Iz Grada ističu da se radom pomoćnika u nastavi stvaraju uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća učenika s teškoćama u razvoju, uspješniju socijalizaciju i emotivno funkcioniranje



 


CRIKVENICA – Grad Crikvenica nastavlja sufinancirati rad pomoćnika u nastavi u crikveničkim osnovnim školama, javljaju iz Grada. Naime, Grad Crikvenica od 2015. godine kroz projekt »Znanje za sve« sufinancira troškove stručne edukacije i plaće pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika koji pružaju potporu učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Vladimira Nazora i Zvonka Cara. Projekt je svake godine sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Iz Grada ističu da se radom pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika stvaraju uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća učenika s teškoćama u razvoju, uspješniju socijalizaciju i emotivno funkcioniranje.


Bespovratna sredstva


U prošloj školskoj godini kroz projekt »Znanje za sve VI« potporu je dobivalo 10 učenika, a u ovoj školskoj godini potpora je potrebna za 11 učenika. Vrijednost projekta »Znanje za sve VI« je 71.124 eura, od kojih je 60.455,40 sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda plus, dok je 10.668,60 eura sufinancirao Grad Crikvenica iz proračunskih sredstava.




Iz Grada dodaju da je u pripremi prijava projektnog prijedloga na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i da vjeruju da će i u ovoj školskoj godini Gradu Crikvenici biti odobrena bespovratna sredstva za sufinanciranje plaća pomoćnika u nastavi iz Europskog socijalnog fonda plus, programa »Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.«. Projekt priprema i provodi projektni tim sastavljen od zaposlenika Grada Crikvenice (prijavitelja) i OŠ Vladimira Nazora te OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice (partnera).


Ulaganja u budućnost


– Grad Crikvenica ponosno nastavlja s projektom »Znanje za sve« koji od 2015. godine pruža neprocjenjivu podršku našim učenicima s teškoćama u razvoju. Kroz ovaj projekt, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, omogućujemo stručnu edukaciju i plaće pomoćnika u nastavi, čime stvaramo uvjete za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emotivno funkcioniranje naših učenika. Ovaj projekt pokazuje našu predanost kontinuiranom ulaganju u obrazovanje i podršku našim najmlađima. Vjerujemo da će i ove školske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznati važnost ovog projekta te nam odobriti bespovratna sredstva za sufinanciranje plaća pomoćnika u nastavi. Ovaj projekt nije samo financijska investicija, već i ulaganje u budućnost naše djece, njihovo obrazovanje i kvalitetu života. Grad Crikvenica će i dalje biti uz svoje učenike, pružajući im podršku koja im je potrebna za uspjeh i sretnu budućnost – kazala je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.