Koncert u Močvari

Paramount Styles, bend izrastao iz legendarnih Girls Against Boys, vraća se u Zagreb

P. N.

Paramount Styles je od početka odlikovala mračna i cool estetika koja je krasila i Girls Against Boys. No, u ovom slučaju bez buke koju su ostavili u devedesetima, bend pliva u intimnijoj i poluakustičnoj atmosferi



Nakon pauze od 13 godina u Zagreb se vraćaju Paramount Styles, bend kojeg je 2007. godine osnovao Scott McCloud, gitarist i pjevač Girls Against Boysa, indie heroja iz devedesetih, a nedjelja uvečer je savršen termin za uranjanje u svijet njihovog indie noir popa.


Uz bubnjara Alexisa Fleisiga, također iz Girls Against Boys, kao i niz gostujućih glazbenika, McCloud je s Paramount Styles objavio tri albuma – “Failure American Style”, “Heaven’s Alright” i “Distant Karma”. Jednak broj koncerata odsvirali su u Zagrebu, u Teatru &TD i Tvornici kulture, da bi se s vremenom aktivnost benda smanjivala i ustupala prostor ostalim projektima na kojima su radili McCloud i Fleisig, poput sjajnog povratničkog albuma “A Brief Moment In The Sun” njihovog post hardcore benda Soulside, uz povremene europske i američke nastupe i s Girls Against Boys.


Paramount Styles je od početka odlikovala mračna i cool estetika koja je krasila i Girls Against Boys. No, u ovom slučaju bez buke koju su ostavili u devedesetima, bend pliva u intimnijoj i poluakustičnoj atmosferi, slično onome što su radili neprežaljeni Sparklehorse, ali i The National i Interpol, kao i Tom Waits i Lou Reed. Da se ne pretvore u još jedno slavljenje vlastite prošlosti, Paramount Styles na ovoj turneji predstavljaju i nove materijale, a do kraja godine se očekuje i objavljivanje četvrtog albuma “Make it to Forever” za britanski God Unknown Records.




Na ovoj europskoj turneji Paramount Styles nastupaju zajedno s Elysian Fields, eksperimentalnim dream pop bendom osnovanim 1995. godine u New Yorku koje predvodi sjajna pjevačica Jennifer Charles. Stilski pokrivajući široki prostor na kome su istovremeno i Lydia Lunch, Billie Holiday, Siouxsie and the Banshees i Mazzy Star, Elysian Fields stvaraju hipnotičke pjesme prepune melodija koje se isprepliću s mračnim mutacijama popa i alt countryja. Na ovoj turneji promoviraju svoj recentni album “What The Thunder Said”.


Koncert je zakazan za nedjelju 20. listopada. Ulaznice se mogu u pretprodaji nabaviti na stranicama Močvare po cijeni od 14 eura, a na dan koncerta, ako ih bude, ulaznice će koštati 18 eura.