DEVETO IZDANJE

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race počinje sutra u Vodicama

P. N.



VODICE – Odbrojavanje je završilo i deveto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race počinje sutra, 1. listopada u Vodicama. 139 biciklsita u 20 biciklističkih timova, među kojima je njih šest iz najviše WorldTeams UCI kategorije, natjecat će se do 6. listopada u šest etapa, prelazeći gotovo tisuću kilometara diljem Hrvatske. Utrka će se uživo prenositi na HRT-u i Eurosportu, a televizijski prijenos dodatno ide u čak 140 zemalja svijeta jer timovi dolaze iz brojnih država, od Australije do Europe.


Početak utrke na konferenciji za medije najavili su Vladimir Miholjević, direktor utrke, Luka Mišović, tehnički direktor utrke, Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica te dvojica biciklista – prošlogodišnji pobjednik Orluis Alberto Aular Sanabria (Caja Rural–Seguros RGA) te Fran Miholjević (Bahrain Victorious), jedan od četvorice Hrvata na utrci, ujedno i jedini među njima koji vozi u “WorldTour” timu.


„Sretan sam što sam se vratio na CRO Race. Pokušat ću obraniti naslov, smatram kako imamo dobru ekipu za tako nešto. U ovoj su utrci vrlo važne bonifikacijske sekunde i zato ćemo pokušati sprintati na svim bonifikacijskim točkama“, izjavio je Orluis Alberto Aular Sanabria te istaknuo kako najveću konkurenciju vidi upravo u WorldTeam timovima: INEOS Grenadiers, Red Bull – BORA – hansgrohe, Bahrain Victorious, Team dsm-firmenich PostNL, Team Jayco AlUla i UAE Team Emirates.





Najveća domaća uzdanica i ove godine je Fran Miholjević koji je potvrdio dobru formu te prokomentirao i samu trasu ovogodišnje utrke: “Trasa je vrlo slična kao i prošle godine što znači da niti u jednom trenutku neće biti mjesta za opuštanje. Mi u svojoj ekipi imamo mladog penjača Edoarda Zambaninija koji je vrlo eksplozivan i mogao bi napraviti dobar rezultat. Ja ću najviše motiva za dobar rezultat imati u trećoj i četvrtoj etapi koje su mi najbliže srcu jer na tim cestama praktički svakodnevno treniram. Ako fizički i nisam najbolji, to onda mogu mentalno nadoknaditi”, dodao je 22-godišnji Riječanin.


I ove se godine održava KIDS CRO Race, virtualna utrka na trenažerima za djecu od 9 do 12 godina. Prva utrka održana je danas, 30. rujna u Vodicama, a sudjelovalo je ukupno 97 djece. Pobjednici u kategorijama od 9 do 10 godina su Ana Radišić i Ive Sladoljev, a u kategorijama od 11 do 12 godina Franka Pražen te David Bevanda. Svaka iduća utrka bit će održana na ciljevima pojedinih etapa – Sinj, Novalja, Opatija, Labin, Karlovac te Zagreb. Dječaci i djevojčice se baš kao i profesionalni biciklisti na ovaj način natječu diljem Hrvatske, a ukupni pobjednici bit će proglašeni 6. listopada u Zagrebu na završenoj ceremoniji dodjele nagrada.


Više informacija o utrci CRO Race


Ovogodišnje izdanje utrke CRO Race, održava se od 1. do 6. listopada i obuhvatit će gotovo 1000 kilometara diljem Hrvatske. U utrci će sudjelovati 20 timova iz sve tri kategorije Svjetske biciklističke organizacije – UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Gledatelji će utrku moći pratiti uživo na HRT i Eurosportu, a prenosit će se u 140 zemalja. Tako, uz promociju biciklizma, utrka CRO Race pozicionira Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju, donoseći kadrove bogate hrvatske kulturne i prirodne baštine u domove gledatelja diljem svijeta. Deveto izdanje utrke podržavaju državne i lokalne institucije poput Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Grada Zagreba, drugih gradova i županija kojima utrka prolazi te brojnih drugih sponzora i partnera, poput HEP-a.