Tražili ga diljem Europe

U Istri uhićen Srbin za kojim je tragao Interpol; predočio je španjolsku osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu

P. N.

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Utvrđeno je da su za muškarcem raspisani europski uhidbeni nalog zbog prevara na području Češke, kao i međunarodna potraga Interpola zbog pranja novca i povezivanja u zločinačko udruženje na području Srbije



Policajci Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske su 27. rujna oko 10:45 u Carrarnoj ulici u Puli uhitili 43-godišnjeg državljanina Srbije koji je prilikom provjere identiteta predočio španjolsku osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu, javlja Index.


Obavljenim provjerama utvrđeno je kako se radi o dokumentima koji su izdani na ime druge osobe te da su za muškarcem raspisani europski uhidbeni nalog zbog prevara na području Češke, kao i međunarodna potraga Interpola zbog pranja novca i povezivanja u zločinačko udruženje na području Srbije, objavila je istarska policija.


Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela zlouporaba osobne isprave te je on po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27. rujna u večernjim satima, uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.