Sve nijanse zelene

“Brat green” nosit će se tijekom čitave sezone. Evo kako uskladiti zelene modne komade

Sanda Milinković

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Uz tjedne mode, "Beetlejuice Beetlejuice" i "Wicked" donose neonsku i smaragdno zelenu na velika platna

Ako postoji jedna stvar oko koje se svi možemo složiti, to je da je pokret upakiran u boju “brat green”, ostavio moćan utjecaj. Iako nije u potpunosti neonska, riječ je o nijansi zelene koja podsjeća na boju koja bi se koristila za prikazivanje vanzemaljaca ili tekućine iz nekog SF filma.


Začetnica čitavog karakternog pokreta koji se okreće oko ove boje je Charli XCX sa svojim glazbenim albumom “Brat” (u prijevodu – derište), ali nijansa se iz svijeta glazbe i društvenih mreža prelila i na Tjedne mode, ali i filmske hitove.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Charli (@charli_xcx)



Kombinacija uz neutralne nijanse


“Beetlejuice Beetlejuice” i “Wicked” donose neonsku i smaragdno zelenu na velika platna, ne samo kroz scenografiju i kostime, već i kroz tematske ponude proizvoda koji se objavljuju u tandemu s filmovima.


U međuvremenu, tijekom mjeseca mode koji je u tijeku, nekoliko je dizajnera uskočilo u “brat” pokret. Vidjeli smo tako haljine Bach Maija u New Yorku pa one Febenove u Londonu, a zatim odijela GCDS-a u Milanu i Gannijeve džempere u Parizu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli 로 운희 (@lawoonuei)



U svakodnevne modne kombinacije, ovu nijansu zelene možete kombinirati s tamnijim i neutralnijim nijansama iste boje pa ih nositi kao slojeviti komad.


Prethodne modne revije za jesen 2024. također su zacementirale zelenu boju kao glavni trend koji se može mijenjati iz sezone u sezonu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Charlotte (@lottie_likes_)



Od dizajnera poput Victorije Beckham koji predstavljaju zelene višeslojne maksi haljine na Tjednu mode u Parizu do posjetitelja modnih pista koji nose zelene kapute s podstavom od striže za svoje NYFW ulične lookove, boja se širi i dokazuje svoju svestranost.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)



Dok još uvijek možete nabaciti kičastu grafičku majicu kratkih rukava ili crne čizme do koljena, u svoje jesenske outfite dodajte zelene modne komade kroz dodatke poput torbica, šalova ili pak cipela, čime ćete dodati dašak boje kada modne komade stilizirate s neutralnima.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)



Ako ste odvažniji, uskočite u zelenu “džemper” haljinu, kaput ili traperice!