Hamilton, koji se natječe od svoje šeste godine, rekao je da se u odrasloj dobi borio i s depresijom i da mu je bilo teško govoriti o tome.


“Mislim da je to bio pritisak utrkivanja i muke u školi. Zlostavljanje. Nisam imao s kime razgovarati”, rekao je Hamilton u interviewu za “Times”. “Cijeli život sam se borio s mentalnim zdravljem, depresijom od vrlo ranog djetinjstva, a kad sam imao otprilike 13… kad sam bio u dvadesetima, imao sam neke stvarno teške faze.”




Hamilton je debitirao u Formuli 1 2007. kada je imao 21 godinu, postavši prvi crni vozač u seriji. Osvojio je prvenstvo sljedeće godine i izjednačio rekord Michaela Schumachera od sedam naslova svjetskog prvaka u 2020. godini.


Britanac je rekao da se danas osjeća zrelije nego ranije u karijeri.


“Učite o stvarima koje su vam prenijeli roditelji, primjećujete te obrasce, kako reagirate na stvari, kako to možete promijeniti”, rekao je. “Ono što me moglo ljutiti u prošlosti, danas me ne ljuti. Puno sam profinjeniji.”


Vozač Mercedesa, koji bi se sljedeće godine trebao pridružiti Ferrariju, šesti je u prvenstvu, a sljedeća utrka Formule održava se u Austinu sljedeći mjesec.