"Attack on Titan"

Mama mu bacila čitavu kolekciju stripova pa ju tužio. Žena sada mora platiti kaznu

S.M.

Foto: Pexels, Ilustracija

Foto: Pexels, Ilustracija

Kada je došao kući i saznao da su stripovi nestali, razljutio se pa pozvao policiju



Dvadesetogodišnji Tajvanac toliko se razbjesnio nakon što mu je majka (64) bez njegova pristanka bacila kolekciju manga stripova “Attack on Titan”, da ju je odveo na sud i odbio se pomiriti s njom.


Njih su dvoje živjeli zajedno, a 64-godišnjakinja se zasitila sve veće kolekcije stripova svog sina, pa kad je slučajno naišla na njegovu kolekciju i utvrdila da su primjerci malo vlažni, odlučila je osloboditi prostor. Nije provjerila sa sinom je li to u redu, a kada je on došao kući i saznao da su stripovi nestali, razljutio se pa pozvao policiju.


Sin je podnio prijavu protiv svoje majke lokalnoj policiji, a kasnije su završili na sudu jer je ona “uništila njegovu osobnu imovinu bez njegova pristanka”. Na sudu je tvrdio da je “Attack on Titan” vrlo popularna manga pa bi pronalaženje još jedne cjelovite zbirke bilo iznimno teško, s obzirom na to da se neki od ukupno 32 nastavka više ne tiskaju i mogu se smatrati kolekcionarskim predmetima.




S druge strane, njegova je majka tvrdila da su neki od primjeraka bili vlažni i da su zauzimali puno prostora, pa je njihovo izbacivanje iz njezina doma bilo opravdano. Međutim, izrazila je želju da se pomiri sa sinom, ali on nije htio razgovarati s njom.


Incident se dogodio u veljači ove godine, ali Okružni sud Chiayi tek je nedavno donio presudu u ovom slučaju, novčano kaznivši majku s 5000 tajvanskih dolara (160 dolara) za imovinsku štetu, kaznu koja se može zamijeniti radom za opće dobro. “Njezino nepoštivanje imovinskih prava njezina sina bilo je neprimjereno”, presudio je sud, a piše Oddity Central.


Kako javljaju tajvanski mediji, sin se još uvijek ne želi pomiriti sa svojom majkom.