Paolo Marinelli

Razigravač Kvarnera 2010 upozorava nakon poraza u Splitu: “Trebali smo bolje obrambeno reagirati”

Paolo Marinelli/M. ĐEKIĆ

Paolo Marinelli/M. ĐEKIĆ

Napadački je to bilo OK, ali u obrani moram popraviti neke stvari, biti agresivniji - rekao je bivši igrač Splita



RIJEKA  Do senzacije na Gripama u smislu pobjede Kvarnera 2010 nije došlo, ali činilo se da su gosti Splićane ipak iznenadili. Momčad Ante Nazora pružila je odličan otpor na samom startu FAVBET Premijer lige pa su tako Žuti tek u 16. minuti susreta došli do prvog vodstva. Odlučila je na kraju druga četvrtina u kojoj je Kvarner primio 35 poena, ali Riječani su svejedno na krilima Paola Marinellija vraćali egal u drugom poluvremenu.


Kraća klupa, uslijed izostanka Jelenkovića i Smojvera, te peta osobna pogreška Lewisa u trećoj četvrtini, učinila je svoje. A u ključnim je trenucima bila izražena i kvaliteta kapetana Splita, Shannona Shortera.


– Mislim da igrom možemo biti zadovoljni, prva je utakmica i to još na njihovom terenu. Nije lagano igrati protiv ekipe poput Splita, to je ABA ligaš koji ima visoke ciljeve. Ipak, naravno da ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ali idemo dalje, sezona je duga – kaže Paolo Marinelli, riječki razigravač, koji je svoje prve seniorske minute upisao kao 16-godišnjak upravo u Splitu.




Sada je bio prvo ime svoje riječke ekipe s 18 poena, 12 asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.


– Na Gripama mi je uvijek posebno igrati, živio sam u Splitu dvije godine i to u razdoblju kada sam bio mlađi pa sam stekao dosta prijatelja ondje. Što se statistike u prvoj utakmici tiče, tu sigurno mogu biti zadovoljan, iako ima još stvari koje moraju biti bolje. Napadački je to bilo OK, ali u obrani moram popraviti neke stvari, biti agresivniji – dodao je Marinelli.


Obrambeni pad u drugoj dionici jedna je od stvari koje Marinelli i suigrači ne smiju dopustiti u sljedećim susretima. Ovoga vikenda na Zamet dolazi sinjski Alkar.


– U drugoj četvrtini smo propustili obraniti dosta toga, trebali smo bolje obrambeno reagirati u nekim situacijama. Tridesetpet primljenih poena ipak je previše. Tu su oni napravili razliku, a kako smo otvorili utakmicu, mislim da smo trebali i voditi na poluvremenu. To bi onda bila druga priča. U trećoj dionici kada je bio egal Splićani su individualnom kvalitetom, nekim pogođenim šutevima, riješili pitanje pobjednika – zaključio je Paolo Marinelli.