Eurokup vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB svladali Španjolce na oproštaju od Budimpešte

Igor Duvnjak

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Tim Brubnjak bio je najefikasniji kod Primorja EB sa šest pogodaka, Karlo Babić je zabio četiri gola



BUDIMPEŠTA Utakmica 3. kola skupine H Eurokupa vaterpolista Primorje EB – Terassa 16:14 (4:2, 5:4, 3:4, 4:4). Plivalište u Budimpešti. Suci Ivan Raković (Srbija), Konstantinos Vasileiou (Grčka).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Dragošević, Dujmić 3, Tončinić 1, Brubnjak 6, Dašić 1 (1), Snel, K. Babić 4, Burburan, L. Babić, Crippa 1, Franulović, Kren.


TERASSA: Motos Martin, Sabadel 3, Scott, Alacton 1, Pericas, Netai, Bargalo 2, Cuascos 1, Blasco 4, Teclas 1, Rodriguez 1, Aunos 1, Sanchez.




Vaterpolisti Primorja Erste bank su završili svoju budimpeštansku trilogiju u H skupini Eurokupa, na trodnevnom su tamošnjem turniru u nedjeljno jutro prije odlaska na ručak i put povratka u Rijeku očekivano potopili španjolsku Terassu. Prema najavama bila je to očekivana pobjeda prošlosezonskog finaliste ovog natjecanja isto kao što su se ostvarile prognoze prema kojima su u prethodnim večerima talijanski Pro Recco Waterpolo i domaći BVSC izraziti favoriti mlade momčadi trenera Igora Hinića.


Efikasni kapetan momčadi sa Kantride Tin Brubnjak je označio buđenje u toj budimpeštanskoj matineji protkanoj golova, u utakmici u kojoj je njegova momčad praktički stalno dominirala nastojeći do bodova u mirnoj plovidbi za razliku od raftinga kojima je u prethodna dva nastupa bila izložena s itekako jačim momčadima nakrcanima tolikim zvučnim imenima.


Španjolci su istina uspjeli u dva navrata anulirati onaj zaveslaj zaostatka, no to im ipak nije previše pomoglo da na prvi odmor ne otplivaju s dva gola zaostatka. Visoki, snažni riječki centar Viktor Tončinić s igračem više i suigrač mu Len Dujmić iz kontranapada započeli su seriju Primorjaša od tri gola, koju je Karlo Babić zaključio uskoro po početku drugog dijela igre udarcem iz daljine.


Potonjih skoro pa šest minuta igre do odlaska na “veliki odmor”protjecalo je u španjolskim smanjenjima ove razlike i odmicanju Riječana na ova tri gola prednosti. Takav je odnos snaga potrajao sve do peterca kojeg je realizirao Marin Dašić golom za 9:5, do tada najvećom razlikom koja je ostvarena tridesetak sekundiprije krajna četvrtine. No, Španjolci su ipak uspjeli pogoditi mrežu u pretposljednjoj sekundi četvrtine, ne predajući se prerano.


U tom su tonu početkom “drugog poluvremena” u dva navrata odgovorili na pogodak Brubnjaka, u onom drugom navratu Blasco je iz kontranapada prepolovio zaostatak Terasse golom za 10:8. Uskoro mu je uzvratio Len Dujmić da bi potonje tri i pol, minute prije polaska na posljednji odmor zadržale obilježja onioga do tada prikazanoga. Riječ je o upornim nastojanjima Terasse da što više smanji, čak i da anulira onaj početni zaostatak, ali isto tako i odlučnosti Primorja EB da joj to ne dopusti te da u Budimpešti ostvari oproštajnu pobjedu na turniru.


Rodriguez je nešto više od pet minuta do kraja utakmice sveoi razlikuj na minimum kada je pogodio za 12:11 i najavio uzbudljivu završnicu. Još je uzbudljivije sredinoim četvrtine kada je Cuascos izjednačio, 13:13. Kada su međutim pogodili Brubnjak i Dujmić, dvojbe su odagnane, na koncu je 16:14 za Riječane.


Primorje Erste bank na otvorenju sezone protkanom putovanjima i važnim utakmicama opet igra daleko od Kantride, u subotu u Budvi u Regionalnoj ligi se sastaje s Primorcem iz Kotora.