Marin Grujević

Branič Opatije nakon remija u Sesvetama: “Pokazali smo karakter, vratilo nam se u završnici”

Ivan Volarić

Marin Grujević/Foto A. KRIŽANEC

Marin Grujević/Foto A. KRIŽANEC

Ne opterećujemo se poretkom na ljestvici, idemo od utakmice do utakmice s filozofijom da je doma važno pobjeđivati, a na gostovanju je i bod dobar - kaže Grujević



RIJEKA Nogometaši Opatije još su jednom ove sezone snagom mišića, volje i karaktera u završnici utakmice stigli do željenog rezultata. Opatijci su u derbiju osmoga kola SuperSport Prve NL na gostovanju kod trećeplasiranih Sesvećana po nedavnom vukovarskom receptu stigli do vrijednoga boda i pritom svoj niz bez poraza produžili na sedam utakmica.


I ovoga puta se za Crno-bijele dobitnom kombinacijom pokazao prekid, a svoj treći pogodak ove sezone postigao je branič Dominik Mulac.


Opatijci su tako ostali neporaženi kod prve i treće momčadi lige pokazavši da njihova druga pozicija na ljestvici nije slučajnost.




– Bila je to prava prvenstvena, čvsta i borbena utakmica, po teškom terenu i uz jaki vjetar koji nam u prvom poluvremenu nije omogućavao da stvorimo neku igru. Osim toga, Sesvećani su pokazali da su dobra, domaćinska ekipa, uz Vukovar, najbolja protiv koje smo igrali ove sezone. U drugom poluvremenu smo za nijansu bili bolji, pokazali smo karakter i vratilo nam se kroz izjednačujući pogodak u završnici utakmice – govori Marin Grujević, branič Opatijaca, koji marljivo sakupljaju bodovnu zimnicu.


– Ne opterećujemo se poretkom na ljestvici, idemo od utakmice do utakmice s filozofijom da je doma važno pobjeđivati, a na gostovanju je i bod dobar. Ako ostanemo u tom ritmu, onda ćemo biti pri vrhu. Idućega petka nas očekuje Zrinski na Kantridi. Moramo se što prije oporaviti i vratiti se pobjedama. Nakon toga idemo u Dugopolje pa igramo tri domaće utakmice zaredom. Dakle, u pet kola igramo četiri utakmice na Kantridi. U toj seriji moramo osvojiti što više bodova – dodao je Grujević.


Opatijci su tijekom utakmice dosta burno reagirali na sudačke odluke. Posebno se to odnosi na klupu s koje su udaljeni pomoćni treneri Tomislav Čizmarević i Marijan Bjelanović. »Šef« Zoran Bogolin je požutio…


– Ne volim komentirati suđenje, ali bilo je dvojbenih odluka sudaca kada su u pitanju prekršaji. Osim toga, utakmica se mogla još malo produžiti. Međutim, ne možemo reći da nas je sudac svojim odlukama zakinuo i utjecao na rezultat – zaključio je branič Opatije.