Superliga kuglačica

Rijeka i Mlaka odigrale gradski derbi bez pobjednika, Matea Juričić rekordna

Zlatko Horvat

Valentina Gal i Tonči Mikac/Foto N. BLAGOJEVIĆ

Valentina Gal i Tonči Mikac/Foto N. BLAGOJEVIĆ

Puno je 701 srušen čunj, nitko u Hrvatskoj nema veći rekord od kuglane Mlaka. Tajna? U svakodnevnom treningu i motivu, a toga u derbiju nije nedostajalo - kaže kuglačica Rijeke Matea  Juričić



RIJEKA Matea Juričić, članica Rijeke, srušila je rekord kuglane Mlaka sa 701 oborenim čunjem u velikom derbiju 3. kola Superlige, okončanom bez pobjednika (4:4). Mlaka je dobila četiri, Rijeka dvije partije, Mlakarice su bile uspješnije u setovima, dok je Rijeka ukupno bila uspješnija za 42 čunja zahvaljujući senzacionalnoj Mateji Juričić, koja je vlastiti rekord srušila za – 30 čunjeva.


– Puno je 701 srušen čunj, nitko u Hrvatskoj nema veći rekord od kuglane Mlaka. Tajna? U svakodnevnom treningu i motivu, a toga u derbiju nije nedostajalo – kaže Matea Juričić, koja je pobijedila kolegicu iz reprezentacije Valentinu Gal, dobivši sva četiri seta.


Dva riječka kluba su na vrhu ljestvice s pet bodova i do kraja sezone mogli bi voditi veliku bitku za titulu prvaka.


Isti plan




– Zadovoljni smo, mi smo ipak bili gosti. Ostalo je pola godine do uzvrata, znamo na čemu moramo raditi i idemo dalje. Vidjet ćemo što do tada. Plan ostaje isti, sve napadamo, a na kraju ćemo vidjeti gdje smo – dodaje Matea Juričić.


Matea Juričić/N. BLAGOJEVIĆ

Matea Juričić/N. BLAGOJEVIĆ


Obje ekipe imale su priliku za pobjedu. Mlaka je dobila četiri dvoboja za četiri boda, Rijeka je dobila dva boda za bolji ukupni učinak.


– Mlaka nam je kao domaćin dala ekipu na uvid i mi smo postavili sastav, znajući da ćemo morati stizati rezultat. Bilo je prilike za 6:2 za nas, ali i za Mlaku. Na posljednjoj stazi je Marijana Liović izgubila posljednji set zbog kojeg smo ostale bez pobjede s 5:3. No, Strelec je odigrala odličnu partiju. Nema veze, mi smo zadovoljni, s 3.593 drva srušile smo naš klupski rekord kuglane otkad igramo ligu. To je pokazatelj da se dižemo… Možda sam ja sada bljesnula, ali u prva dva kola bile smo izjednačene. Mislim da će krizu prebroditi i moja sestra Ivana kao bismo na Europskom kupu u Apatinu bile prave.


Svjetski kup


U taboru Mlake, sedmerostrukih uzastopnih prvakinja Hrvatske, također su zadovoljni.


– Naš je mentalitet pobjeđivati. Ovim remijem nismo ništa izgubili, mislim da smo nakon derbija i dalje u prednosti – kaže Tonči Mikac, trener Mlake. – Derbi je bio dobar, zanimljiv, napet, a toga već dugo nije bilo. Matea Juričić je briljirala. Na našoj strani je Brigitte Strelec prekaljena, dok treba pohvaliti mladu Paolu Polanšćak. Moja je želja da prekaljene igračice mentoriraju mlade da bi se ova naša uspješna priča mogla nastaviti. Pokazalo se da se, uz nas, Rijeka i Zagreb bore za prva tri mjesta.


Tigrice sredinom listopada čeka Svjetski kup u Zalaegerszegu. Derbi je bio odlična uvertira.


– Znao sam da se u derbiju možda odlučuje i o prvenstvu, ali misli su već pomalo u Mađarskoj… – zaključio je Tonči Mikac.


Mlaka – Rijeka 4:4

Susret 3. kola Superlige kuglačica: Mlaka – Rijeka 4:4 (14:10, 3.551:3.593). Rezultati: Nemes – Grčić 1:0 (2,5:1,5, 584:580), Gal – M. Juričić 0:1 (0:4, 566:701), Bogdanović – I. Juričić 1:0 (4:0, 628:552), Polanšćak – Gizdulić 1:0 (4:0, 614:585), Strelec – Liović 1:0 (2,5:1,5, 601:572), Pejak – Cindrić 0:1 (1:3, 558:603).