Zanimljivost

Gattusu je ovo treći dolazak na Rujevici, s Milanom je izgubio, a s Napolijem slavio

Denis Frančišković

Genaro Gattuso i Matjaž Kek ovjekovječeni u prosincu 2017. godine/Foto Arhiva NL

Genaro Gattuso i Matjaž Kek ovjekovječeni u prosincu 2017. godine/Foto Arhiva NL

Talijanski stručnjak večeras ne može računati na Bambu i Trajkovskog, a nakon odrađena tri žuta kartona u konkurenciju se vraća Pukštas



RIJEKA Jadranski sudar zanimljiv je i po činjenici da Gennaro Gattuso, karizmatični Talijan i šef struke Hajduka, treći put stiže na Rujevicu u ulozi trenera. Kako sam ističe, nije mu ostala baš u dobrom sjećanju, u dvama europskim sudarima jednom je izašao poražen, jednom kao pobjednik.


U prosincu 2017. godine Bijeli su u okviru Europske lige pobijedili veliki Milan 2:0 golovima Puljića (7’) i Gavranovića (47’). Bila je to Pirova pobjeda Riječana jer su ranije izgubili šansu za drugo mjesto u skupini i prolazak u nokaut fazu, no ostala je upamćena kao jedna od većih u klupskoj povijesti. Momčad Matjaža Keka tada je bila u skupini s AEK-om i Austrijom Beč, dok je Gatusso vodio Crveno-crne. U prvoj utakmici Milan je slavio 3:2 i završio grupnu fazu ispred Grka, dok su Bijeli bili treći.


Drugi dolazak Gattusa veže se uz 2020. godine, također uz Europsku ligu i sudar s Napolijem, koji je na kraju završio prvi u skupini i koji je na Rujevici pobijedio 2:1 u izjednačenoj utakmici (Murić 13’/Demme 43’, Braut 62’-ag).




Talijanski stručnjak večeras je pred novim izazovom. Za utakmicu sigurno ne konkuriraju Bamba i Trajkovski, a nakon odrađena tri žuta kartona u konkurenciju se vraća Pukštas.


– Hajduk i Rijeka sa svojim navijačima mogu stvoriti atmosferu koja je vjetar u leđa navijačima. Ova liga je teška, još uvijek nisam odigrao laganu utakmicu – znakovito je ustvrdio Gattuso uoči dolaska na Kvarner.