Eurokup vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB nisu uspjeli prirediti iznenađenje, Riječani su se oprostili od Eurokupa

Denis Frančišković

Tin Brubnjak/V. KARUZA

Tin Brubnjak/V. KARUZA

U konačnici Primorjaši predvođeni četverostrukim strijelcem Tinom Brubnjakom su zaleđani na minus četiri (14:10) nakon što su pokazali dva lica u Budimpešti



BUDIMPEŠTA  Vaterpolisti Primorja EB nisu uspjeli prirediti senzaciju i s pozitivnim rezultatom u drugom ogledu protiv domaćeg favorita BCSC-a ostati u igri za prolaz u sljedeću fazu LEN Euro kupa. Nakon drugog poraza u skupini Riječani su se oprostili od natjecanja u kojem su prošle godine dogurali do finala. No, budimpeštanska skupina bila je izuzetno teška i zahtjevna.


U konačnici Primorjaši predvođeni četverostrukim strijelcem Tinom Brubnjakom su zaleđani na minus četiri (14:10) nakon što su pokazali dva lica u Budimpešti. Protiv jakog Pro Recca Waterpolo nije išlo, no protiv igrača Daniela Varge, bivšeg mađarskog reprezentativca Riječana iz slavnijih i boljih dana, momčad Igora Hinića kasno se počelo buditi, a na kraju kako to obično biva ostala bez goriva.


Riječani su loše ušli u utakmicu, do poluvremena su imali minus od šest golova (10:4), a onda imse serijom od 0:5 početkom treće četvrtine približili domaćinima na 10:8. Dalje nije išlo…




Nije sve dobro počelo za Hinićev sastav, Cspo je na startu realizrao peterac i odmah udvostručio prednost, a Tatrai potom pogodio mrežu Čubranića sa šest metara – 3:0. Znak za prvi alarm i Hinićev time-out nakon kojeg je Dragošević poentirao s igračem više.


Rasplivani Mađari brzo su odmakli još više golovima Szeghalmija i Konarika, a Dašić realizirao peterac nakon prekršaja Jansika. Do kraja prve dionice Brubnjak je svojim prvim golom vratio plave Primorjeve kapice u igru – 5:3.


Druga četvrtina praktički je prelomila pobjednika, Mađari su ubacili u brzinu više, a Riječani ušli u vrtlog neforsiranih pogrešaka i brojnih udaraca u blok. Domaća obrana sjajno je funkcionira i stvorila neprobojni bedem ispred Gyapjasa. Ekler je pritom zabio dva gola od čega jedan iz peterca, Kovacs, Tatrai i Meszaros po jedan za seriju 5:0 koju je prekinuo gol Crippe s igračem više – 10:4.


Treća četvrtina bila je potpuno u znaku Riječana koji su sjajno limitirali domaćine. Popravljena je prije svega igra u obrani, protok lopte bio bolji, razbranio se Čubranić, a sijevnula je i pokoja brza tranzicija.


Seriju je otvorio Dašić, nastavio i završio Brubnjak, a prije time-outa domaćina jedan gol postigao i Snel. U konačnici za 10:8. Posljednja dionica donijela je dosta naboja, Luka i Babić i Rakovac su isključeni s pravom zamjene, nakon što je Csacsovsky poentirao iz peterca, a Brubnjak vratio priključak.


Nakon toga na scenu je stupio Ekler, naučinkovitiji domaći igrač, i s dva gola odveo BVSC na nedostižnih – 13:9. Tončinić je iz blizine svladao domaćeg vratara s centarske pozicije nakon odbijanca minutu i 25 sekundi prije kraja, a Konarik postavio konačan omjer.


Riječani će u nedjelju natjecanje u skupini završiti s matinejom, od 11 sati igraju sa španjolskim sastavom


BVSC Manna ABS – Primorje EB 14:10

Utakmica 2. kola skupine H: BVSC Manna ABS – Primorje EB 14:10 (5:3, 5:1, 0:4, 4:2). Suci: Konstantinos (grčka) i Müller (Njemačka).


CVSC MANNA AB: Gyapjas, Tatrai 2, Cspo 2 (1), Konarik 2, Csacsovszky 1 (1), Ekler 4 (1), Jansik, Szeghalmi 1, Kovacs 1, Gal, Bundschum, Meszaros 1, Korom.


PRIMORJE EB: Čubranić, Dragošević 1, Dujmić, Tončinić 1, Brubnjak 4, Dašić 2 (1), Snel 1, K. Babić, Burburan, L. Babić, Crippa 1, Rakovac, Kren.


Peterci: BVSC Manna ABS 3 (3), Primorje EB 1 (1).