SuperSport Prva NL

Orijent se vratio pozitivnim rezulatima, Bubnjar donio bod protiv donedavnog prvoligaša

Ivan Volarić

Foto M. ĐEKIĆ

Foto M. ĐEKIĆ

Nogometaši Orijenta vratili su se pozitivnim rezultatima nakon poraza u susjedskom derbiju ponajviše zahvaljujući činjenici da su se vratili oprobanom načinu igre, koji je i donio barem privremeni izlazak iz krize

Orijent – Rudeš 1:1




RIJEKA Utakmica 8. kola Prve NL: Orijent – Rudeš 1:1 (1:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 400. Sudac: Patrik Pavlešić (Duga Resa) 7. Strijelci: 1:0 Bubnjar (36′), 1:1 Srbljinović (55′). Žuti kartoni: Muminović, Li Sirong (Orijent), Šuver, Matić (Rudeš).


ORIJENT: Curać -, Braut 6, Bodetić 6,5, Prpić 6, Medojević 7, Bubnjar 7 (od 89′ Zuliani -), Valjan 6 (od 46′ Li Sirong 5,5), Muminović 6 (od 71′ Zrilić -), Monjac 5,5 (od 84′ Kovačević -), Galešić 6, Tadejević 6,5.


RUDEŠ: Kralj 6,5, Baltić 6, Batarelo 6, Srbljinović 7, Ribar 6,5, Brajković 6,5, Žutić 6, Pasariček 6, Šuver 6,5 (od 77′ Mihalić -), Jovanović 6 (od 69′ Doležal -), Sabljić 6 (od 57′ Matić 6).




Nogometaši Orijenta vratili su se pozitivnim rezultatima nakon poraza u susjedskom derbiju ponajviše zahvaljujući činjenici da su se vratili oprobanom načinu igre, koji je i donio barem privremeni izlazak iz krize. A to znači da su Crveni počeli utakmicu s četiri klasična vezna igrača i dva krilna napadača, odnosno zgusnutom sredinom terena. Dok god se Orijentova momčad bila u stanju kompaktno i ustrajno braniti donedavni prvoligaš nije uspijevao uputiti konkretnije zaprijetiti. Prve promjene, pad trkačke moći i koncentracije u nastavku donijeli su prve probleme, a onda su se i razvukle linije po natopljenom terenu pa su se na kraju Krimejčani morali pomiriti s bodom.


U 36. minuti dobro odmjereni ubačaj Noela Bodetića s lijevoga boka završio je na vrhu peterca i glavi pravovremeno utrčalog Andrije Bubnjara. Napadač Orijenta glavom je očešao loptu, vratar Kralj je uspio dodirnuti, ali ne i spriječiti da se ubrzo zakoprca u mreži. Lijepa akcija za vodstvo Krimejčana nakon što su u uvodnih pola sata gosti imali posjed, inicijativu, ali u konačnici ostali bez ozbiljnije prilike. Trener Samir Toplak poderao je glasnice, tjerao svoje igrače prema domaćeg golu, a na kraju je njegov sastav do odmora istinski zaprijetio samo jednom. U 42. minuti Šuverov ubačaj završio je na vrhu peterca gdje je Jovanović imao možda i bolju šansu nego Bubnjar. No, njegov udarac glavom završio je preko gola.


Foto galerija: Prva NL: Orijent - Rudeš Foto: Milan Đekić


Izlaskom Valjana i ulaskom Li Sironga, odnosno jednog veznog igrača na uštrb krilnog napadača igrači Rudeša došli su do toliko željenog prostora, a ubrzo i pogotka. Odlučiniji ulazak u nastavak naplatio je u 55. minuti Srbljinović koji je natrčao na izbijenu loptu i snažnim poluvisokim udarcem s 18 metara pogodio donji desni kut pokrivenog Curaća – 1:1. Šest minuta kasnije Brajković je glavom s pet metara promašio loptu i veliku priliku gostiju za vodstvo. Crveni su se trgnuli nakon nešto manje od pola sata nastavka. U 73. minuti prvo je Monjac nakon primanja prsima Medojevićeve lopte pucao u blok. Udarac iz kuta donio je veliku priliku Bubnjaru koji je u gužvi s pet metara poslao loptu preko gola. Šušnić je s izmjena podigao ritam svoje momčadi, a budući da se njegov kolega nije mirio s bodom sve je slutilo na zanimljivu završnicu po sve težem terenu za igru. Međutim, na kraju su izostala uzbuđenja. Kao da su se obje momčadi u končanici ipak zadovoljile s bodom.


 



Tablice omogućuje Sofascore