BLAGDAN MIHOJE

Koviljki Ban uručena nagrada za životno djelo Općine Jelenje

Filip Brnelić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Dugogodišnjoj medicinskoj sestri dražičke ambulante uručena je nagrada Općine Jelenje za životno djelo



DRAŽICE – Uoči dana općine i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila koji se obilježava 29. rujna, u Domu kulture u Dražicama održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Jelenja na kojoj su nagrade uručene zaslužnim mještanima te je rekapitulirano učinjeno u proteklih godinu dana.


Svečanosti su uz načelnika Roberta Marčelju i općinske vijećnike prisustvovali uzvanici iz lokalnog javnog, kulturnog, sportskog i vjerskog života, kao i predstavnici susjednih gradova, općina te Primorsko-goranske županije, a u sklopu večeri jelenjski je načelnik laureatima dodijelio općinska priznanja.


Predanost i etičnost


Nagrada za životno djelo općine Jelenje uručena je dugogodišnjoj medicinskoj sestri dražičkog Doma zdravlja Koviljki Ban, zdravstvenoj radnici koja je svojim dugogodišnjim radom i djelovanjem te neumornom predanošću i brigom olakšala brojne živote te se nebrojeno puta dokazala kao uzor profesionalnosti, predanosti i etičnosti.




– Lakše je bilo više od 46 let delat va ambulanti nego napisat ovaj govor, va kemu se moran zahvalit svojoj familiji ka je vavik bila uz mene, doktorima, zubarima, sestrama i čistačicama ki su va ambulanti s manun delali. Pozdravljan i sih vas ki ste moji judi, a ne samo pacijenti, a zahvaljujen općini i načelniku jer mislim da ni veće nagrade nego dobit priznanje tamo kadi si delal celi život, ovom je prilikom kazala Ban.


Foto S. Drechsler


Pojedinačno priznanje za uspjehe u prethodnoj godini osvojio je sportski radnik Vilim Žagar, trener Kluba dizača utega Rječina 75. Nagradu koju je u njegovo ime preuzeo sin Vicenco, Žagar je dobio za doprinos razvoju mladih sportaša, nesebično prenošenje znanja na mlade generacije i izuzetne sportske uspjehe njegovih učenika.


Ovogodišnja općinska nagrada za najbolji kolektiv dodijeljena je Šahovskom klubu Rječina, u ruke klupskog predsjednika Ivoslava Bana. Klub koji ove godine obilježava 25 godina postojanja u ovom je razdoblju ostvario brojne zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj razini te se etablirao kao jedan od ključnih stupova lokalne zajednice.


Foto S. Drechsler


Za najbolju učenicu Osnovne škole Jelenje-Dražice proglašena je Mia Cvijić, a nagradu za najboljeg jelenjskog srednjoškolca dobio je Andrija Juretić.


Generacijski projekt


U svom prigodničarskom govoru načelnik Robert Marčelja čestitao je nagrađenima te se osvrnuo na općinska ostvarenja unutar minulih 12 mjeseci, kao i na projekte koji su u pripremi.


– U ovoj godini započeli smo najveći infrastrukturni projekt u povijesti naše općine – kroz Aglomeraciju Rijeka krenuli smo u izgradnju kanalizacije i dogradnju vodovoda, što će unaprijediti našu komunalnu infrastrukturu i značajno podići kvalitetu života. Ulažemo u infrastrukturu namijenjenu djeci i starijima, napredujemo, gradimo i stvaramo nove prostore. Planiramo osnivanje dnevnog centra za starije osobe, u Podhumu nastavljamo s proširenjem dječjeg vrtića, a s velikim zadovoljstvom napominjem da smo nakon podužeg razdoblja upisali svu djecu koja zadovoljavaju uvjete u naš vrtić. Prije gotovo četiri godine zacrtali smo si ambiciozne planove, a danas s ponosom možemo reći da naše Jelenje nastavlja rasti i razvijati se kao zajednica koja ulaže u svoje ljude, infrastrukturu i budućnost, kazao je Marčelja.


Prikazan i svečani film


Tijekom svečanosti prikazan je film u kojem su sažeta recentna općinska zbivanja i projekti, dok su svojim obraćanjima uzvanike sjednice pozdravili, a dobitnicima priznanja čestitali i predsjednica Općinskog vijeća Jelenja Izabela Nemaz, načelnik općine Kostrena Dražen Vranić i potpredsjednik Županijske skupštine Željko Lambaša. Program je svojim nastupom uveličala folklorna te vokalna skupina Kulturno-umjetničkog društva Zvir uz klavirsku pratnju maestra Davora Juretića.