Svjetska premijera

Samo naizgled slabašna. Aprilia SR 125 pomiruje gradske potrebe i mogućnost ozbiljnijih izleta

Edi Prodan



Aprilia je predstavila novi skuter odvažnog dizajna, suvremenih grafika i privlačnog, naglašeno sportskog Aprilia DNK. Koliko god je riječ o skuteru koji ima drugačije vozne osobine od klasičnih motocikala, želite li unijeti dozu adrenalina u svoju svakodnevnu rutinu, Aprilia SR 125 bi mogla biti sasvim dobar odabir.


Ono što ističemo na prvom mjestu je činjenica da je svaki detalj osmišljen kako bi se omogućilo udobnu vožnju bez žrtvovanja užitka sportskog iskustva. Prostrana, ergonomski velika ravna podnica, rukohvat za suvozača, osvijetljeni prostor ispod sjedala u koji stane jedna jet kaciga opremljen USB utičnicom, kuka za torbu i središnji oslonac čine Apriliju SR praktičnom i svestranom. Suvremeni i-get agregat od 125 cc ima elektronsko ubrizgavanje i distribuciju s tri ventila, što rezultira učinkovitom i živahnom vožnjom, ali i vrlo primjerenom potrošnjom iako je, kako bi se omogućilo vožnju i na zahtjevnijim terenima, opremljen robusnijim pneumaticima.





Potpuno digitalna instrument ploča na prvi pogled pruža mnoštvo korisnih informacija o vozilu i putovanju. Maksimalna i prosječna brzina, domet, potrošnja goriva, vanjska temperatura, brojač kilometara i još niz drugih podataka stoji na dohvat ruke i oka i u velikoj mjeri olakšava vožnju, dok su tako dobiveni statistički podaci jako korisni za osmišljavanje modaliteta vožnje..


Full LED svjetla osiguravaju prepoznatljiv izgled prednje maske, kao i izvrsnu vidljivost u svim uvjetima na cesti, bez obzira o kojoj se strani radi jer jako je važno kad imate dva kotača ispod sebe i – biti vidljiv.


Aprilia SR 125 dostupna je kod ovlaštenih Aprilia prodavatelja u crnoj, sivoj i bijeloj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od vrlo prihvatljivih 2.399 eura što će je sasvim sigurno učiniti i jednom od traženijih u klasi, unutar koje se smije upravljati s A1 vozačkom dozvolom. Iako je klasa 125 naizgled slabašna, u Aprilijom slučaju ona sasvim sigurno pomiruje gradske potrebe i mogućnost pravih, značajnijih izleta izvan urbanih područja, pa tako i na duža putovanja, posebno u toplom dijelu godine.