Premijer liga košarkašica

Košarkašice FSV-a u Zadru otvaraju Premijer ligu, Riječanke se nikoga ne boje

Katarina Blažević

Mislim da smo sve bliže najjačim ekipama iz lige - kaže trener Teddy Delač



RIJEKA  Košarkašice FSV-a današnjim gostovanjem kod Zadra (17 sati) otvaraju novu premijerligašku sezonu, a već idućeg vikenda se vraćaju u Zadar jer će tada gostovati kod Zadra Plus. Današnje protivnice FSV-a ujedno su povratnice u elitno društvo te bi na papiru Riječanke trebale biti favoritkinje. Ipak, kako i trener Teddy Delač naglašava, svi klubovi su se ovoga ljeta podosta pojačali, a Zadar je uoči početka prvenstva osvojio turnir u Puli na kojemu su sudjelovali premijerligaši. Pojačao se i FSV, uprava je složila vjerojatno i najjaču ekipu otkako je klub osnovan.


Osim što su ostale Brajac, Krakić i Brandić, stigla su i pojačanja u vidu Mije Mašić, iskusne riječke igračice i nekadašnje hrvatske reprezentativke, kao i Line Strilić, koja je došla iz redova državnoga prvaka Raguse. Uz njih, FSV su pojačale kosovska reprezentativka Etna Rexhepi te Amerikanka Morgan Pullins.


– Kvalitetno smo trenirali, iako ima puno prostora za napredak. Nove igračice su donijele kvalitetu, ali treba vremena da se uigraju. Sigurno ćemo biti bolji nego prošle sezone, ali nešto treba pitati i protivnike. Liga je puno jača nego prošle godine, iako se nikoga ne bojimo jer smo se dobro spremili. Mislim da smo sve bliže najjačim ekipama iz lige – kaže trener Teddy Delač.




Riječke košarkašice prošlu su sezonu završile na sedmom od 12 mjesta na ljestvici. Velik iskorak ove bi godine bio kada bi se približile gornjem dijelu ljestvice, ali u klubu su svjesni da moraju ići korak po korak. Njegovu će ekipu predvoditi nova kapetanica, Ivona Krakić, prošlogodišnja prva strijelkinja FSV-a.


– Znači mi povjerenje trenera i nadam se da ću dobro voditi ekipu na terenu i izvan njega. Druga mi je sezona u FSV-u i drago mi je što sam ovdje. Nadam se da ćemo napraviti iskorak jer smo odradili jako dobre pripreme, mogle smo vidjeti naše prednosti i nedostatke. Imam visoka očekivanja, mislim da smo doveli dobra pojačanja – kaže Krakić.


Ivano Krakić/Foto M. GRACIN

 Ivona Krakić/Foto M. GRACIN