Underground metal scena

Počeo je Dark Circle Fest u Palachu: Večer uz teške riffove i mračne tonove

Valentina Botica

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Festival je otvorio varaždinski Pit Viper, dok su istarski Their i irski doom bend Superstatic nastavili s atmosferom teških riffova i mračnih tonova



 


Veći rani sati prve večeri ovogodišnjeg izdanja Dark Circle Festa pokazali su da će Klub Palach u petak navečer biti vruć i žestok. Ljubitelji žestoke glazbe svih dobi brzo su napunili prostor, što pokazuje da scena za ovakve festivale u Rijeci i dalje živi.

Foto galerija: Dark circle fest u Palachu Foto: Vedran Karuza



Festival je otvorio varaždinski Pit Viper, dok su istarski Their i irski doom bend Superstatic nastavili s atmosferom teških riffova i mračnih tonova. Zagrebački LIV, koji su svojim prepoznatljivim heavy metal zvukom dodatno ugrijali energiju u klubu, postavili su pozornicu za headlinera večeri, rimski bend Ade. Poznati su po tehnički zahtjevnom death metalu inspiriran glazbom antičke Grčke koju su stari Rimljani koristili u svojim osvajanjima.




Jedanaesto izdanje festivala pokazuje da još uvijek ima vjernu bazu slušatelja, ali i da Rijeka i dalje nudi platformu za underground metal scenu, okupljajući domaće i međunarodne izvođače.