Umjetnički paviljon Jurja Šporera

Izložba radova Stephana Unterbergera “Zvuk tišine – sound of silence”: Poziv na kontemplaciju

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Milan ĐEKIĆ

Snimio Milan ĐEKIĆ

Autor želi stvoriti kontrapunkt našem svakodnevnom životu preplavljenom glasnim informacijama, videima i slikama koje ostavljaju malo prostora za introspekciju

OPATIJA – Dobitnik nagrade na prošlogodišnjem Mandraću u Voloskom, Austrijanac Stephan Unterberger izložio je svoje radove na izložbi pod nazivom “Zvuk tišine – sound of silence” otvorenoj danas u Umjetničkom paviljonu Jurja Šporera u Opatiji. Izložbu je organizirao Festival Opatija uz podršku Grada Opatije, a može se pogledati uz slobodan ulaz do 13. listopada u radno vrijeme umjetničkog paviljona, od utorka do petka, od 16 do 20 sati, te subotom i nedjeljom od 10 do 20 sati.

Foto galerija: Izložba radova Stephana Unterbergera "Zvuk tišine - sound of silence" Foto: Milan Đekić


– “Zvuk tišine” je poziv na kontemplaciju u bučnom svijetu. Autor želi stvoriti kontrapunkt našem svakodnevnom životu preplavljenom glasnim informacijama, videima i slikama koje ostavljaju malo prostora za introspekciju. Središnja tema ove izložbe su refleksije koje služe kao metafora za introspekciju i autorefleksiju koje se mogu dogoditi samo u tišini. Izložba poziva posjetitelje da se aktivno uključe u proces autorefleksije i dožive trenutak mira – stoji u najavi izložbe austrijskog umjetnika rođenog 1970. godine, koji živi i radi u Bad Ischlu i u svojim djelima nastoji prikazati ljepotu, ali i ranjivost prirode.
Na otvorenju “Zvuka tišine” publiku su uz samog autora pozdravili i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je izložbu proglasio otvorenom.