SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela iznenaditi favorita u osmini finala SP-a

Ivan Volarić

Luka Perić/Foto PIXSELL

Luka Perić/Foto PIXSELL

Odlučujući su se pokazali pogoci Gaučosa početkom poluvremena

Hrvatska – Argentina 0:2




TAŠKENT Utakmica osmine finala SP-a u Uzbekistanu: Hrvatska – Argentina 0:2 (0:1). Humo arena. Gledatelja: 3000. Sudac: Anatolij Rubakov (Uzbekistan). Strijelci: 0:1 Brandi (2′), 0:2 Rose (24′). Žuti kartoni: Jelovčić, Sekulić (Hrvatska), Taborda (Argentina).


HRVATSKA: Primić, Novak, Čekol, Perić, Postružin, Bašković, Kustura, Vukmir, Jelovčić, Marinović, Sekulić, Jurlina.


ARGENTINA: Sarmiento,Taborda, Claudino, Vaporaki, Brandi, Kravetzky, Plaza, Corso, Tripodi, Bolo Alemany, Rosa, Gauna, Borruto, Arrieta.




Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela iznenaditi aktualne svjetske doprvake i izboriti četvrtfinale svjetske smotre u Uzbekistanu. Pogoci na otvaranju prvoga, odnosno drugoga poluvremena bili su kobni za sastav izbornika Marinka Mavrovića, koji je imao svoje prilike, ali su ostale neiskorištene.


Foto PIXSEL 


– Nedostajao nam je gol. Bili smo dobri, živi, imali smo neke šanse koje nažalost nismo iskoristili. Ostaje najviše žal zbog Tajlanda gdje smo zaslužili barem bod, tako bi izbjegli Argentinu u osmini finala.  Momci su pružili sve od sebe, ali realizacija nas je mučila tijekom cijelog prvenstva. Lopta nije htjela u gol. Moramo težiti da stalno budemo na velikim natjecanjima, trebamo gledati gdje se možemo popraviti. Sigurno možemo napredovati. Sada moramo ići na idući EURO, kako bi dobili i malo bolji sudački tretman. Nisu suci ništa krivi, ali teško je kada sve dvojbene odluke idu na stranu suparnika – rekao je Franco Jelovčić, jedan od dvojice kapetana Hrvatske.


Hrvatska nije mogla zamisliti gori početak utakmica. Argentinci su poveli praktički iz prvoga napada, nakon svega 90 sekundi igre. Duga lopta na Brandija kao da je iznenadila njegova čuvara Novaka i vratara Primića. Argentinski pivot bio je leđima okrenut golu i glavom očešao loptu za vodstvo Gaučosa. Do odmora je bilo prilika na obje strane, a najveću za Hrvatsku propustio je Sekulić u 15. minuti. Pivot hrvatske reprezentacije iz okreta je tukao sa nekoliko metara, a vratar Sarmiento sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.


Lošije primanje lopte Jurline na otvaranju napada iskoristio je Rosa i nakon četiri minute nastavka uvećao vodstvo Argentine. Disciplinirana i dobro organizirana momčad stekla je dodatnu rezultatsku sigurnost i natjerala Hrvatsku da preuzme još više rizika u svojoj igri. Jasno, to nije moglo proći bez posljedica. Argentinci su imali sve više prostora iz kontri. U 28. minuti i sreća je bila na strani Argentine. Perić je volej udarcem s par metara uzdrmao gredu. Hrvatskoj nije pomoglo ni uvođenje igrača-vratara u završnici utakmice.