SuperSport Prva NL

Opatija u sudačkoj nadoknadi izbjegla poraz u Sesvetama, Dominik Mulac ponovo zabio!

Davor Petrović

Dominik Mulac/M. ĐEKIĆ

Dominik Mulac/M. ĐEKIĆ

Emanuel Črnko doveo je goste u vodstvo u 30. minuti, poravnao je Dominik Mulac u 91. minuti. Obojica su prošle sezone nosila dres Orijenta



SESVETE Derbi 8. kola SuperSport Prve NL donio je solidan nogomet i remi, zahvaljući golu Dominika Mulca u prvoj minuti sudačke nadoknade. Početak utakmice je obilježila obostrano oprezna igra, a u 8. minuti je stigao i prvi potencijlni problem za goste. Naime, Antonio Pejanović je nakon jednog duela nezgodno pao na lijevo rame i ostao je ležati na tlu. Bilo je očigledno da mu treba ukazati liječničku pomoć, s time da je prva intervencija je pomogla. Međutim, nakon što je pretrpio prekršaj dvije minute kasnije, igrači Opatije signalizirali su svojoj klupi signalizirali da čim prije treba napravaiti zamjenu. Pejanović je, pak, htio nastaviti igru i ostao je na terenu još neko vrijeme.


Prva ozbiljna prilika stigla je u 15. minuti, kada je Niko Radujković centaršutom s lijeve strane pokrenuo “karambol” u gostujućem kaznenom prostoru. Lopta se odbila od Mulca, a zatim je pogodila Ivora Ljubanovića i odskakutala pokraj stative. Ta slučajna prilika označila je početak domaćeg pritiska koji je iznjedrio nekoliko gužvi u šesnaestercu Opatije i žuti karton za Zorana Bogolina zbog glasnih prosvjeda na odluke suca Nikole Vukovića iz Osijeka.


Igrala se 26. minuta kada se ispostavilo da Pejanović ipak mora napustiti teren zbog ozljede. Umjesto njega u igru je ušao Goodness Ajayi. Što se zbivanja na terenu tiče, Opatija je uspostavila terensku ravnotežu, a zatim je primila gol iz prekida. Nakon prizemno izvedenog kornera s lijeve strane u 30. minuti Ante Matić je fingirao da kreće na udarac i propustio je loptu do Emanuela Črnka koji je s vrha kaznenog prostora pogodio bliži kut gola nemoćnog Davida Nwolokora – 1:0.




Vodstvo je domaćoj momčadi dalo dodatni impuls i stvoren je novi pritisak na gol gostiju, ali to nije donijelo željeni učinak jer se Opatija dobro branila. No, gosti su istodobno bili prilično bezopasni u napadačkim akcijama sve do 41. minute, kada je Ajayi prošao dva suparnička igrača i snažnim udarcem sa sedamnaest metara natjerao Luku Savatovića na prvu intervenciju. Nešto kasnije na isti način je okončan dvoboj Ivana Horvata i domaćeg golmana.


Na početku drugog dijela  Nikša Čulina je prepustio svoje mjesto Ivoru Weitzeru od kojeg se očekivalo unođenje kreativnosti u igru gostiju. Neke naznake promjene su se vidjele, ali Opatiji je i dalje nedostajalo nešto više inicijative. Sesvete su, pak, stalno prijetile, te je tako u 62. minuti Matić htio iznenaditi Nwolokora snažnim prizemnim udarcem iz teškog kuta s desne strane.


Njegov pokušaj nije bio uspješan. Malo kasnije Toni Gorupec je opalio sa petnaest metara, ali Nwolokor je fantastično obranio taj udarac. Tračak nade za goste donio je crveni karton za nesmotrenog Petra Antolkovića u 81. minuti, a to je na početku sudačke nadoknade iskoristio Mulac – 1:1.


Sesvete – Opatija 1:1 (1:0)

 


Stadion Svetog Josipa Radnika. Gledatelja: 200. Sudac: Nikola Vuković (Osijek) 6,5. Strijelac: 1:0 Črnko (30′), 1:1 Mulac (90’+1′). Žuti kartoni: Ljubanović, Antolković (Sesvete), Grujević, Kožić (Opatija). Crveni karton: Antolković (81′).


SESVETE: Savatović 6, Gorupec 6,5, Kulenović 6, Agić 6,5, Radujković 6,5, Kukavica 6 (61′ Antolković -), Črnko 6,5, Carvalho 6 (46′ Regetaš 6 (84′ Cindrić -)), Matić 6,5 (78′ Jurčec -), Banovec 6, Ljubanović 6 (61′ Cruz -).


OPATIJA: Nwolokor 7, Grujević 6, Mulac 6,5, Graf 6, Ušalj 6, Horvat 6 (61′ Lesjak -), Kožić 6 (61′ Macolić -), Čulina 6 (46′ Weitzer 6,5), Bogolin 6, Žabec 6, Pejanović 6 (26′ Ayaji 6,5).


 

 


 



Tablice omogućuje Sofascore