S karijerom koja je počela 1950-tih, jedna je od rijetkih glumica koja je osvojila sve tri prestižne glumačke nagrade – dva Oskara, četiri Emmyja i nagradu Tony.


Mlađoj publici poznata je kao profesorica McGonagall u svih sedam filmova o Harryju Potteru i grofica Dowager u hit seriji i filmu “Downton Abbey”.




Prvu nominaciju za Oskara zaslužila je 1965. za ulogu Desdemone u “Othellu” u kojem joj je partner bio Laurence Olivier, da bi 1969. prvu nagradu Američke filmske akademije dobila za ulogu učiteljice iz Edinburgha u filmu “The Prime of Miss Jean Brodie.”


Drugog Oskara osvojila je za sporednu ulogu u komediji iz 1978. “California Suite”, za koju je glumački partner Michael Caine rekao: “Maggie ne samo da je ukrala film, počinila je teško razbojništvo”.


Među ostalim poznatim ulogama je lady Bracknell u Wildeovom “Važno je zvati se Ernest” na West Endu, uloga 92-godišnje starice koja se bori sa senilnošću u “Three Tall Women” Edward Albeeja i uloga u crnoj komediji iz 2001. “Gosford Park”.


Kraljica Elizabeta II. ju je 1990. proglasila vitezom i otad je nosila titulu “lady”.