Jadranski derbi

Gattuso: “Kao trener nemam baš lijepe uspomene na Rijeku. To je ekipa koja mi se jako sviđa”

Portal Novilist.hr

Gennaro Gattuso/Foto PIXSELL

Gennaro Gattuso/Foto PIXSELL

Rijeka je ekipa koja mi se jako sviđa, igraju 4-1-4-1, ali i 4-3-3 formaciju koja se brzo mijenja u 4-2-3-1. Jako su brzi - rekao je trener Hajduka



SPLIT Nogometaši Rijeke u nedjelju ugošćuju Hajduk u derbiju koji će označiti i dvoboj prve i druge momčadi HNL-a.


Rijeka kao domaćin je trenutno vodeća s istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom, te je u posljednjem međusobnom ogledu i pobijedila s 1:0. Gennaro Gattuso je najavio kako su svi njegovi igrači na raspolaganju osim Bambe i Trajkovskog, koji će se uskoro priključiti treninzima.


– Rijeka je ekipa koja mi se jako sviđa, igraju 4-1-4-1, ali i 4-3-3 formaciju koja se brzo mijenja u 4-2-3-1. Jako su brzi. Hajduk ako želi pobijediti mora imati istu glad kao i oni. Njihovi krilni napadači su najveća opasnost i na to se moramo dobro pripremiti. Dobro igraju s loptom i bez nje. U fazi obrane igraju u 4-5-1 i brzo izlaze naprijed kad osvoje loptu – rekao je Gattuso.




Trener Hajduka prisjetio se i svojih prošlih utakmica u Rijeci.


– Kao trener nemam baš lijepe uspomene na Rijeku. S Milanom sam tamo izgubio 2:0, s Napolijem sam jedva pobijedio. Ovdje mi se čini da svatko tko dolazi igrati protiv Hajduka stiže s “nožem u zubima”, to je tako jer ih ovdje čeka pun stadion, prava nogometna atmosfera.


Hajduk je ekipa koja privlači tisuće navijača i ovdje je svaka utakmica kao derbi, nema velike razlike između pripreme za utakmice s Rijekom ili Dinamom i pripreme za bilo kojeg drugog protivnika. Gostovanja u Puli ili Velikoj Gorici su drugačija. Ali ova liga je jako teška, svaka utakmica je zahtjevna, provodimo sate i sate u videoanalizi svih protivnika. Mogu reći da je liga zaista teška – dodao je trener Hajduka.