TRENER RIJEKE

Đalović uoči Hajduka: “Očekujem od igrača jedan veći impuls, da budu još željniji i gladniji uspjeha”

Denis Frančišković

Radomir Đalović/Foto V. KARUZA

Radomir Đalović/Foto V. KARUZA

Maksimalno smo koncentrirani i dat ćemo sve od sebe za uspjeh i da ostanemo na poziciji na kojoj smo sada - kaže trener Radomir Đalović



RIJEKA – Pripreme za Jadranski derbi, prvi od najmanje četiri ove sezone, na Rujevici su ušle u završnu fazu. Bijeli na krilima postljubljanske serije od sedam bodova bez poraza dočekuju Splićane koje su zasigurno optimizmom napunile pobjede nad Dinamom i Goricom. Rijeka prva, Hajduk drugi. Bodovno izjednačeni i posebno motivirani. Svi preduvjeti za šlager osmog kola su tu, očekuje se i dosad najispunjenija Rujevica.


– Momčad je trenirala dobro i nemamo nekih većih problema. Jadranski derbi je jedna izuzetno značajna utakmica za nas, ali utakmica koja ništa ne rješava. Utakmica je to koja nosi tri boda kao što je nosila i prethodna protiv Šibenika – kaže trener Radomir Đalović.


– Maksimalno smo koncentrirani i dat ćemo sve od sebe za uspjeh i da ostanemo na poziciji na kojoj smo sada.




Treneri i igrači uvijek naglašavaju kako su pripreme za svaku utakmicu iste. No, Jadranski debi speficičan je ogled, nosi dodatni naboj i puno toga sa sobom. Važna je i dobra psihološka priprema, jer pritisak koliko god se nastoji staviti u drugi plan ipak postoji.


– Ponekad je i pritisak dobar. Dosta mojih igrača je igralo ovakve utakmice i ranije. U pripremi ćemo napraviti sve kao i za svaku utakmicu. Očekujem od igrača jedan veći impuls s obzirom da je derbi i što je s druga strane momčad koja je osvojila isto bodova kao i mi i ima dobrog trenera. Tu su i iskusni igrači, Rakitić, Krovinović, Livaja, Uremović… To mojim igračima mora biti dovoljan motiv pred našim navijačima. Pripremali smo se isto, ali nadam se da će igrači biti još više željniji i gladniji uspjeha. I dati ono nešto više za dobar rezultat – kaže Đalović.