HNK IVANA PL. ZAJCA

Nagrade riječke publike: Najbolji “Božićna priča”, “U ritmu Broadwaya” i “Grand Finale”

Kim Cuculić

Foto Dražen Šokčević

Foto Dražen Šokčević

Nagrade publike za najbolja pojedinačna umjetnička ostvarenja dobili su Ivna Bruck, Denis Brižić, Leonora Surian Popov, Aleksandar Cvjetković, Maria Matarranz de las Heras i Valentin Chou



RIJEKA – Nakon premijerne izvedbe obnovljenog mjuzikla »Sunset Boulevard« Andrewa Lloyda Webbera u režiji Renate Carole Gatice i pod dirigentskim vodstvom Matije Fortune, koja je ponovo do posljednjeg mjesta ispunila gledalište HNK-a Ivana pl. Zajca i bila ispraćena glasnim ovacijama, a posebno interpreti glavnih uloga Leonora Surian Popov i Damir Kedžo, upriličena je tradicionalna dodjela nagrada publike koja nose imena istaknutih umjetnica i umjetnika riječkog kazališta. Dodijeljene su nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u programu Hrvatske drame, Talijanske drame i Baleta u prošloj kazališnoj sezoni.


Nagrađeni u drami


Najboljom predstavom u programu Hrvatske drame, prema odluci riječke publike, proglašena je predstava »Božićna priča« Charlesa Dickensa u adaptaciji Ivane Đula i Milice Sinkauz te režiji Renate Carole Gatica. Zahvaljujući najvećem broju dobivenih glasova, za najbolje ostvarene uloge u programu Hrvatske drame nagrađeni su Ivna Bruck Nagradom »Andreja Blagojević« za ulogu Glorije u predstavi »Glorija« te Denis Brižić Nagradom »Galiano Pahor« za čak dvije uloge čije su se interpretacije istaknule prošle sezone, za ulogu Scroogea u predstavi »Božićna priča« i ulogu Don Florija u predstavi »Glorija«.


Foto: D. ŠOKČEVIĆ


Najbolja predstava Talijanske drame, dobitnica Nagrade »Giulio Marini«, je »A ritmo di Broadway«/»U ritmu Broadwaya« Igora Weidlicha i Giuseppea Nicodema, u režiji Tihane Strmečki i pod glazbenim vodstvom Filipa Gjuda. Riječ je o večeri mjuzikla kojim je 20. obljetnicu svog umjetničkog rada obilježila Leonora Surian Popov, a upravo ova uloga donijela joj je Nagradu »Gianna Depoli« za najbolju žensku ulogu u programu Talijanske drame prošle sezone, njezinu već šestu nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje koju joj je dodijelila riječka publika. Kao i prošle, i ove je godine Nagrada »Raniero Brumini« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Talijanske drame otišla u ruke Aleksandra Cvjetkovića, ovoga puta za ulogu u predstavi »Kamikaze«.


Baletne predstave




Nagrada publike »Boris Papandopulo« za najbolju baletnu predstavu dodijeljena je predstavi »Grand Finale: The Turtle and the Phone Booth« u koreografiji Nadava Zelnera. Nagrađeni baletni umjetnici su Maria Mattaranz de las Heras, dobitnica Nagrade »Olga Orlova«, za solističke uloge u predstavama »Grand Finale«, »Sad i nikad više« i »Pinocchio« te Valentin Chou koji je također za solističke uloge u predstavama »Grand Finale«, »Sad i nikad više« i »Pinocchio« dobio Nagradu »Joža Komljenović«.


Nagrade publike za najbolje predstave dodijelili su njezini najvjerniji predstavnici, stalni kazališni posjetitelji koji ne propuštaju nijedan program u »Zajcu«: Gordana Modrić, Davor Vukobrat i Igor Brčić.


Sljedeća izvedba mjuzikla »Sunset Boulevard« na programu je u subotu, 28. rujna, za koju su ulaznice rasprodane. Upravo zbog velikog zanimanja publike i lista čekanja na kazališnoj blagajni, ulaznice za izvedbe »Sunset Boulevarda« u prosincu bit će puštene u prodaju već u ponedjeljak 30. rujna.