Snimio: Nikola Blagojević
Chef Matija Bogdan obratio se gostima najavom menija, poželjevši ugodnu večer uz pjevača Sandija Cenova koji je tijekom čitave večeri zabavljao publiku
povezane vijesti
U očaravajućem ambijentu restorana 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama, sinoć je održana posljednja večera sezone u sklopu gourmet događaja Aminess Sunset Session.
Chef Matija Bogdan obratio se gostima najavom menija, poželjevši ugodnu večer uz Sandija Cenova koji je tijekom čitave večeri zabavljao publiku svojim pjesmama, ali i obradama poznatih domaćih hitova.
“Malo ću pričati, a malo pjevati”, kazao je popularni hrvatski pjevač koji je goste prigodnim glazbenim brojevima vodio kroz večeru.
Sinoćnja večera započela je oko 19:00 sati pićem dobrodošlice za što se pobrinula destilerija Aura, miješajući svoje prepoznatljive koktele s naglaskom na njihovom poznatom ginu i teraninu.
Prigodna pića dobrodošlice s potpisom destilerije Aura
Chef Matija Bogdan poželio je gostima ugodnu večer
Savršeni vinski spoj
Gosti su imali priliku degustirati pršut uoči same večere koja je započela mliječnom teletinom uz flatbread od fermentiranog krumpira i umak od odležanog parmezana.
Uzvanici koji su se odlučili za “stand up” verziju, uživali su u pršutu, raznoj selekciji sireva, beef tartaru i pâtéu od tune.
Uz večeru su se mogla odabrati vina vinarije Galić iz srca Slavonije, pa su tako u ponudi bijelih vina predstavljeni Ego Pošip iz 2022. godine i Bijelo 9 iz 2018. godine. Nepca su se mogla obradovati i izražajnom crnom vinu Crno 9 iz 2017. godine, rosé vinu Galić rosé iz 2023. godine i desertnom vinu Graševina Kasna berba iz 2023. godine.
Direktor vinarije, Andrej Markulin, istaknuo je izazovnost odabira odgovarajućih vina naglasivši da je trenutna proizvodnja vinarije nešto manja od 500 tisuća boca vina uz inzistiranje na iznimnoj kvaliteti vina.
Direktor vinarije Galić, Andrej Markulin
Odabrana vina vinarije Galić
Slatko finale
Glavno jelo na meniju bila je otočka janjetina uz patlidžan, crni čaj i šparoge, a prethodila joj je Jakobova kapica uz poriluk i krastavac.
Slatko finale večere bio je desert “stabljičasti celer” odnosno sladoled od kore naranče i menta.
Mliječna teletina – flatbread od fermentiranog krumpira i umak od odležanog parmezana
Jakobove kapice uz poriluk i krastavac
Janjetina uz patlidžan, crni čaj i šparoge
Stabljičasti celer – sladoled od kore naranče i menta
Zatvaranje sezone u velikom stilu
Večer prožeta kvalitetnim namirnicama spojenim u dojmljive gastro specijalitete s potpisom chefova Matije Bogdana i Matije Pavlica, neodoljivim vinskim kapljicama i zaraznim ritmom izvedbi Sandija Cenova, malo koga su ostavili ravnodušnim i u sjedećoj poziciji jer su se, do posluživanja deserta, već naveliko plesali sentiši na romantične hitove poznatog domaćeg izvođača koji je u publici izazvao posebne emocije.
Bila je to noć prošarana vjetrom, ukusnom hranom i odličnom zabavom te zatvaranjem događaja Aminess Sunset Sessions u Njivicama, u velikom stilu.
Vrijedan tim zaslužan za gastro delicije!
*Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Aminess Hotels & Resorts