Autorski tandem

Riječka grupa The Random u caffe baru Dnevni boravak preksinoć je predstavila drugi nosač zvuka »Za M«

Vladimir Mrvoš

Foto: Vladimir Mrvoš

Foto: Vladimir Mrvoš

Minikoncert prepun snažnih emocija



Riječka grupa The Random u book cafeu Dnevni Boravak u Ciottinoj ulici u Rijeci održala je preksinoć minikoncertnu promociju upravo objavljenog drugog studijskog albuma »Za M«, realiziranog u izdanju Dallas Recordsa. Prostor je bio potpuno ispunjen publikom, ali i snažnim izvođačkim emocijama ove grupe, koja je izabrala idealan akustični prostor za promociju albuma.


Autorica teksta i glazbe na albumu je Dolores Oštrić, dok aranžman potpisuje Radovan Oštrić. Predstavljajući album koji donosi ukupno jedanaest novih pjesama, Dolores i Radovan kazali su da je on posvećen svima koji su nas napustili u nekom trenutku života, no mi i dalje ostajemo za njih vezani nevidljivim sponama i sjećanjima, iznova vrteći priču koja je završila.


– Radovanov favorit je »Lucy« – opaljena, spontana, energična pjesma, malo pomaknut valcer s otkačenim tekstom, pomalo frenetičnim aranžmanom i sjajnim vokalom, otpjevana u jednom dahu i smiksana iz prve. Skriveni biser albuma, a moj favorit je »Into the deep«, morbidno-humoristična pjesma s dna mora s blago lelujavim glasom i nešto duhova, rekla je Dolores predstavljajući album.




Autorski tandem Dolores/Radovan radio je na snimanju drugog albuma tijekom 2023. i 2024. godine. Većinu materijala odsvirao je Radovan, pjesme je u studiju GiS miksao i masterirao Matej Zec, a nastanku albuma pridonijeli su Uroš Šuljić na bubnjevima, Aleksej Gotthardy-Pavlovsky na usnoj harmonici i gudački kvartet Delta.


Na promotivnom koncertu uz Dolores (vokal i gitara) i Radovana (vokal i bas), svojim vrhunskim glazbenim umijećem publiku su oduševili, kao sadašnji peteročlani bend, i Luka Čargonja Čarli na bubnjevima i udaraljkama, Zoran Sušanj na harmonici i Petar Brković Pero na kontrabasu i gitari. Na kraju koncerta prikazani su i videospotovi redateljice i snimateljice, dugogodišnje suradnice grupe Gee Rajić.