Pokušaj ubojstva

Pijan oštrim dijelovima čaše teže ozlijedio noćnog čuvara, a potom napao i policajca udarivši ga u glavu

Šarlota Brnčić

Ilustracija Snimio SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija Snimio SERGEJ DRECHSLER

Osumnjičeni je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila narušavao javni red i mir



Policijski službenici Službe kriminalističke policije su proveli kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenih djela ubojstvo u pokušaju i prisila prema službenoj osobi.


U 23.20 sati u ulici kralja Tomislava u Šibeniku, na terasi ugostiteljskog objekta osumnjičeni je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila narušavao javni red i mir, na način da je glasno vikao i zahtijevao od zaposlenika ugostiteljskog objekta da ga se posluži pićem.


U namjeri sprječavanja daljnje narušavanje javnog reda i mira, 70-godišnjak u svojstvu noćnog čuvara, prišao je 62-godišnjaku, koji je uzeo staklenu čašu s obližnjeg stola te istu razbio od stol, nakon čega je s oštrim dijelovima čaše teže ozlijedio oštećenog.




Prilikom intervencije policijskog službenika Policijske postaje Šibenik, u namjeri sprječavanja daljnjeg napada 62-godišnjaka na oštećenog, osumnjičeni je tjelesno napao policijskog službenika na način da mu je zadao udarac šakom u predjelu glave.


Brzom intervencijom policijskog službenika, nad osumnjičenim 62-godišnjakom su uporabljena sredstva prisile radi sprječavanja daljnjeg napada i privođenja u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


U Općoj bolnici u Šibeniku oštećenom 70-godišnjaku konstatirane su teške tjelesne ozljede, dok su policijskom službeniku konstatirane lakše ozljede.


Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 62-godišnjak počinio kaznena djela pokušaj ubojstva i prisilu prema službenoj osobi te je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.