Moderna bajka

BABY LASAGNA – MAČKE I SPAČKE Predstava Petit teatra 20. listopada

Ivana Kocijan

Katarina Madirazza, Antonija Marijanović, Anamarija Jurišić Osmeričić, Kristina Keglje i Andrija Nazlić, Foto: LUKA RADEK

Katarina Madirazza, Antonija Marijanović, Anamarija Jurišić Osmeričić, Kristina Keglje i Andrija Nazlić, Foto: LUKA RADEK

Predstava prati put Baby Lasagne prema zvijezdama, ispričan kroz oči njegovih vjernih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude. Ove tri mačke nisu obični kućni ljubimci; njihova ljubav prema vlasniku Marku igra ključnu ulogu u kazališnoj priči



 Zagrebački Petit teatar priprema predstavu »Baby Lasagna – mačke i spačke« koja prati put Baby Lasagne prema zvijezdama, ispričan kroz oči njegovih vjernih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude. Umjetnička organizacija na čelu s Katarinom Madirazza za 20. listopada najavljuje premijeru predstave u Gradskom kazalištu Trešnja.


Moderna bajka


Predstava je puna duhovitih, toplih i istinitih anegdota jer, iako ne glume u predstavi, Marko Purišić i Elizabeta Ružić pomogli su tekstu predstave i to pričama i anegdotama iz stvarnog života mačaka.


Osim Elizabete i Marka, na projektu surađuje i tim vrhunskih stručnjaka, od dramaturga do koreografa koji su rasplesali mačke i pažljivo utkali stvarne trenutke iz života Baby Lasagne u čarobni kazališni svijet.




Za ideju, pokretanje cijelog projekta i njenu kreativnu realizaciju odgovorna je Katarina Madirazza koja ističe kako je cilj ove predstave bio stvoriti djelo koje će istovremeno zabaviti i nadahnuti djecu, ali i odrasle.


– Otkad se pojavio na Dori, počela sam pratiti lik i djelo Baby Lasagne. Već od prvog intervjua koji je dao, djelovao mi je kao jedan istinski dobar čovjek, skroman, kreativan, uporan i marljiv – i tu sam iskreno pomalo i naslutila kako bi ova priča mogla biti puno veća od same Dore i Eurosonga.


I zaista je tako bilo, njegova priča je apsolutno filmska, moderna bajka, no ono što mi i u predstavi želimo prenijeti djeci je da se uspjeh nije dogodio slučajno niti preko noći.


Iza svega toga stoji puno, puno rada i truda, a upravo zbog svega gore navedenog htjela sam napraviti predstavu za djecu te ispričati im priču o osobi koja, po meni, zaista može biti dostojan uzor djeci.


U svijetu gdje imamo raznih instantnih zvijezda, htjela sam djeci pružiti prekrasnu toplu priču o ljubavi, prijateljstvu, vjeri i obitelji.


Humanitarne izvedbe


Na kraju svaki Petit projekt radimo s mišlju da to bude projekt koji bih ja htjela otići pogledati, sudjelovati u njemu ili, još važnije, na koji bih odvela svoje dijete, rekla je Madirazza.


Ulaznice za zagrebačku premijeru su već rasprodane, a za predstave 9. i 10. studenoga u Zagrebu ulaznice je moguće kupiti na stranici Trešnje, dok su gostovanja po kazalištima diljem Hrvatske planirana u sljedećim mjesecima, o čemu je više informacija moguće promaći na Instagram profilu Petit teatra.


– Moram zahvaliti Marku Purišiću i Elizabeti Ružić što su nam dozvolili da radimo ovaj projekt i velikodušno pomagali na svakom koraku. Zbog njih i njima u čast, na svakih nekoliko odigranih predstava, odigrat ćemo humanitarne izvedbe.


Petit teatar poziva sve one koji si ne mogu priuštiti kartu, a žele doći pogledati predstavu, da nam se jave na mail [email protected].


Osim predstave, zajedno s našim sponzorima pripremili smo mnogobrojna iznenađenja za najmlađe posjetitelje, poručila je Katarina Madirazza.