Štorija od mašte

Osječka profesorica Dora spojila je kreativnu stranu i posao. Izrađuje divan zlatni nakit

Mija Dropuljić

FOTO: Privatna arhiva

FOTO: Privatna arhiva

Kreativnost, kaže, oduvijek je bila neizostavni dio njezinog života, a d’Oro Design upravo je plod te povezanosti

Dora Orešković Vrdoljak, 30-godišnja profesorica engleskog jezika i književnosti te filozofije iz Osijeka, već neko vrijeme uspješno spaja svoju kreativnu stranu s poslovnim svijetom kroz brend nakita d’Oro Design.


Dok radi u obrazovanju, Dora je svoju strast prema umjetnosti usmjerila prema izradi nakita. Kreativnost, kaže, oduvijek je bila neizostavni dio njezinog života, a d’Oro Design upravo je plod te povezanosti.


FOTO: Privatna arhiva


“Brend d’Oro design nastao je iz želje da stvorim nakit koji bih i sama rado nosila, a ime brenda dolazi od talijanske riječi ‘d’oro’, što znači zlato, te ujedno sadrži većinu slova moga imena.


Mislim da je to savršena simbolika jer nakit koji izrađujem ima pozlatu, a svaki komad nosi zlatni sjaj koji želim prenijeti na svaku ženu koja ga nosi,” objašnjava Dora.


FOTO: Privatna arhiva


Nakit s pričom – personalizacija u svakom komadu


D’Oro Design nakit izrađuje se od nehrđajućeg čelika s pozlatom, materijala koji je, prema Dorinim riječima, savršen za stvaranje dugotrajnih i bezvremenih komada.


Posebno se ističe ideja promjenjivih privjesaka na karikama – jedinstveni koncept koji dopušta personalizaciju prema raspoloženju ili prigodi.


“Karike s promjenjivim privjescima naš su zaštitni znak. Ideja je da imate par osnovnih karika koje su stalne, a privjeske mijenjate po potrebi – prema osjećajima, prilici, modi…


Taj koncept omogućuje ženama da prilagode svoj nakit trenutnim željama, što je izuzetno praktično i elegantno.


Osim karika u ponudi su i naušnice na iglu, ogrlice krunice te narukvice.


FOTO: Privatna arhiva


Inspiracija u svakodnevnim trenucima i ženskoj snazi


Za Dorin nakit inspiracija dolazi iz života. Sviđa joj se ideja da komadi nakita nose simboliku i podsjećaju na drage trenutke, a inspiraciju često pronalazi u prirodi i svojim osobnim iskustvima.


“Primjerice, promatram zalazak sunca na moru i zlatne čestice koje trepere na površini vode. To je za mene d’Oro nakit – mali, zlatni komadi koji sjaje na snažnim ženama,” kaže Dora.


Posebnu pažnju pridaje snazi žene. Dora objašnjava da želi stvarati nakit koji osnažuje, donosi osjećaj posebnosti i sjaja, i koji svaka žena može prilagoditi svojoj osobnoj priči.


“Svaka žena ima svoju priču, nešto što dira njezinu dušu. Trudim se da moji komadi nakita budu odraz te različitosti i da nose taj sjaj.”


FOTO: Privatna arhiva


Rozete čipka – tradicija u modernom ruhu


Među modelima koje je Dora kreirala, jedan se izdvaja kao njezin osobni favorit, ali i favorit mnogih klijentica – naušnice Rozete čipka.


Taj model, kaže Dora, nosi posebnu simboliku jer spaja tradicionalne motive s modernim dizajnom.


“Rozete čipka su moj najdraži model. U njemu vidim spoj tradicije i modernog stila, a izuzetno mi je drago što su i moje klijentice to prepoznale.


To je jedan od najtraženijih modela, a dobivam toliko pozitivnih povratnih informacija da me to svakodnevno motivira da nastavim stvarati.”


FOTO: Privatna arhiva


Planovi za budućnost – profesionalno fotografiranje i nova kolekcija


Unatoč brojnim obavezama, Dora ne prestaje sanjati o novim projektima i unapređenju brenda.


Jedna od njezinih najvećih želja je organizirati profesionalno fotografiranje svih modela kako bi u punom sjaju prikazala svaki komad nakita.


“Planiram profesionalno fotografiranje svih modela na različitim vrstama karika i u različitim varijantama.


Želim omogućiti kupcima da vide sve moguće kombinacije i da se lakše odluče za one koji najbolje odgovaraju njihovom stilu.”


FOTO: Privatna arhiva


Osobni pristup kroz društvene mreže


Dora naglašava kako joj je izuzetno važno zadržati osoban pristup sa svojim klijenticama, a za to koristi društvene mreže, prvenstveno Instagram, preko kojeg komunicira s potencijalnim kupcima i prima narudžbe.


“Uživam u tom osobnom kontaktu i uvijek sam dostupna za sve upite.


Volim kad me žene kontaktiraju, razmjenjujemo ideje i na kraju zajedno kreiramo savršeni komad nakita. Nakit se za sada može naručiti putem Instagrama, a trudim se uvijek odgovoriti na sva pitanja i pomoći pri odabiru.”


FOTO: Privatna arhiva


Nakit koji sjaji iznutra


D’Oro Design nije samo nakit – to je spoj elegancije, bezvremenosti i osobnosti.


Dora Orešković Vrdoljak sa svojim brendom donosi zlatne trenutke u živote mnogih žena, naglašavajući snagu, ljepotu i individualnost kroz svaki komad koji stvori.


Kako kaže, njezina želja je da svaka žena unese malo “zlatnog sjaja” u svoj život, ne samo kroz nakit, nego i kroz način na koji nosimo sami sebe.


Nakit d’Oro Design dostupan je putem Instagrama, a Dora poručuje svim ženama: “Unesite malo zlata u svoje dane, i pritom mislim na ono što sjaji iznutra.”


Sve ljubiteljice nakita svoj d’Oro Design komad mogu pronaći na Instagramu.