Onemogućen

Nakon aktivacije alarma u skladištu prehrambenih proizvoda policajci pronašli provalnika. Vrijeđao ih i omalovažavao

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Ukrao je termalnu vitrinu za posluživanje hrane



U 8.36 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu zaštitarske tvrtke o uključenju provalnog alarma u skladišnom prostoru u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića.


Izlaskom na mjesto događaja čakovečki policajci u skladišnom prostoru pronašli su 29-godišnjaka te su ga zbog sumnje u počinjenja kaznenog djela teške krađe, uhitili i priveli u policijsku postaju.


Tijekom privođenja 29-godišnjak je raznim pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.




Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 29-godišnjak provalio u dvije skladišne prostorije prehrambenih proizvoda, odakle je ukrao termalnu vitrinu za posluživanje hrane.


Ukradenu vitrinu osumnjičeni je iznio na dvorište, a zatim se vratio u skladište, gdje su ga pronašli čakovečki policajci.


Materijalna šteta dostavljenim odštetnim zahtjevom poduzeća iz Čakovca, procijenjena je na nekoliko stotina eura.


Protiv 29-godišnjaka zbog teške krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.


Ujedno, zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te time počinjenja prekršaja iz 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 29-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.