"Cijeli život u jednu suzu stane"

Predstavljen novi singl i spot prerano preminulog glazbenika Jurice Popovića

Ivana Kocijan

"Slavim današnji dan onako kako bismo ga zajedno slavili, uz glazbu koju je stvarao i kojoj je posvetio cijeli svoj život", kazala je Matija Vuica



Jučer, na dan na koji bi proslavio 66. rođendan, predstavljen je novi singl i spot prerano preminulog glazbenika Jurice Popovića.


Slavim današnji dan onako kako bismo ga zajedno slavili, uz glazbu koju je stvarao i kojoj je posvetio cijeli svoj život. Nije bilo u planu da ja predstavljam novi singl, al’ čovjek snuje, a nebo određuje. Ovo je pjesma s posljednjeg albuma »Preslagivanje«, spot je završio i pospremio u kompjutor s namjerom da ga objavi kada dođe vrijeme za njega.


I eto, sada je to vrijeme kad u metežu misli pronalazim ljepotu i utjehu, toplinu, ljubav i zahvalnost za svaku notu i pjesmu koja mi je ostavljena u nasljeđe. I sve to »mi daje snagu s kojom mogu na svaku barikadu«, poručila je njegova životna partnerica Matija Vuica citiravši stihove: »Cijeli život u jednu suzu stane; iza sebe vidim samo polomljene grane. Cijeli život u jednu suzu stane; u tišini zbrajam te potrošene dane«.





Spot je sniman u proljeće 2023. na vuglenicama u Sv. Ivanu Zelini. Autor teksta, glazbe i aranžmana je Jurica Popović, pjesmu snimanu u studiju Magic Music snimao je, miksao i koproducirao Mihael Blum, a masterizirao ju je Goran Martinac.


Prateći vokali bili su: Jadranka Krištof, Matija Vuica i Dragan Brnas.