Vijesti iz Zagreba

Bjelica od nepoželjnog do jednog od kandidata za klupu Dinama. Perković danas trener u Banjolama

Davor Petrović

POVRATAK OPCIJA - Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

POVRATAK OPCIJA - Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica je navodno jedan od izglednih kandidata, a identitet druge dvojice je nepoznat. Nagađa se tek da je u igri strani stručnjak



ZAGREB U Maksimirskoj 128 sve se mijenja iz minute u minutu. Tako su u ponedjeljak kuloari bliski Dinamu tvrdili da od povratka Nenada Bjelice na modru klupu neće biti ništa jer je on još uvijek pod ugovorom s Unionom iz Berlina koji ga je maknuo s pozicije trenera prije nešto više od četiri mjeseca, a u utorak se ta priča okrenula. Sada je, pak, stručnjak koji je 2018. prekinuo čekanje na proljeće u Europi nakon skoro pola stoljeća čekanja vrlo izgledan kandidat za preuzimanje posrnulog hrvatskog prvaka.


Štoviše, odgovorni iz Maksimirske 128 spremni su mu oprostiti i teške riječi izgovorene za njegovog trenerskog mandata u Osijeku. To se, naravno, odnosi na korištenje psovki, uz izraz »korporacija«, nakon poraza na Rujevici. Prema neslužbenim informacijama iz modrog tabora, Velimir Zajec i njegovi suradnici takav vokabular ne doživljavaju kao nešto uvredljivo jer tada su Dinamom stolovali ljudi protiv kojih su se oni borili krajem prošle i početkom ove godine.


Izbjeći potop


No, sve što stiže iz maksimirskih odaja ipak treba uzeti sa zrnom rezerve jer nova garnitura čelnika posebno pazi na diskreciju. Tako se sada samo naslućuje da su Zajec i njegova ekipa nakon skoro tjedan dana potrage za nasljednikom Sergeja Jakirovića suzili izbor na tri stručnjaka. Jedan je, navodno, Bjelica, a identitet druge dvojice je nepoznat. Nagađa se tek da je u igri i neki strani stručnjak.




U svakom slučaju, jasno je da će novi trener biti imenovan najkasnije do kraja ovog tjedna, ali nije sigurno hoće li voditi subotnju utakmicu protiv Lokomotive na stadionu Maksimir. Modrima je puno bitnija iduća srijeda i sučeljavanje s Monacom u Zagrebu, pod okriljem Lige prvaka. Premda to nitko u klubu neće glasno reći, cilj je izbjegavanje još jednog rezultatskog potopa, poput onoga od prošlog tjedna u Münchenu. Dinamo je godinama teško gradio rejting u Europi, a devet komada primljenih na Alianz Areni sve to je ozbiljno uzdrmalo.


Danas u Banjolama


Samim time je savršeno jasno što bi značio novi debakl, i to u svakom smislu. K tome, ne treba zaboraviti da je Monaco u prvom kolu Lige prvaka u novom formatu pobijedio Barcelonu koja trenutno ima maksimalan učinak u španjolskom prvenstvu. Još jedno »izvlačenje ušiju« na međunarodnoj sceni bi, prije svega, pojačalo negativan pritisak na Zajeca i društvo koje sada drži vlast u Dinamu.


Opet, nije na odmet ponoviti, iz krugova bliskih klubu stiže jako malo informacija. U ovom trenutku je sigurno tek to da će Sandro Perković danas biti na klupi protiv Banjola u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog kupa.


– Apsolutni smo favoriti, ali, svjesni smo i činjenice da je ovo hirovito natjecanje. Naša priprema je maksimalno profesionalna, a radimo na psihološkim i fizičkim stvarima. Vjerujem da ćemo biti spremni, iako imamo nešto problema s ozljedama i bolestima. Igrači koji u posljednje vrijeme nisu previše igrali sada će dobiti priliku i nadam se da će je iskoristiti – zaključuje Perković.